Angela Similea, Corina Chiriac, Stela Enache, divele făceau făceau furori în anii ’70-80! Cum arată astăzi doamnele muzicii românești

Angela Similea, Corina Chiriac și Stela Enache, sunt doar trei dintre divele anilor ’70-’80 care făceau furori la fiecare apariție pe scenă. Pe lângă vocile lor marcante care au făcut istorie, doamnele muzicii românești au sucit mințile multor bărbați cu frumusețea lor ravisantă.

02 feb. 2024, 23:06

Angela Similea, Corina Chiriac, Stela Enache, divele făceau făceau furori în anii ’70-80! Decenii întregi, scena a fost viața lor și la fiecare întâlnire cu publicul ele au dat tot ce au avut mai bun.

Citește și De ce și-a vândut Angela Similea casa părintească. Șocul trăit a făcut-o să albească de tot

Angela Similea, Corina Chiriac, Stela Enache, divele făceau făceau furori în anii ’70-80!

Muzica lor a trecut testul timpului și chiar și în aceste zile când muzica comercială răsună în difuzoare, încă mai sunt români care fredonează refrene precum: ”Strada Speranței”, ”Să mori de dragoste rănită”, ”Ani de liceu”.

În urmă cu ceva timp, Angela Similea a anunțat că va lua o pauză muzicală, însă Corina Chiriac și Stela Enache, încă continuă să umple sălile de spectacol.

Chiar dacă au trecut anii, timpul a fost blând cu cele trei doamne ale muzicii românești care chiar dacă au trecut de vârsta de 70 arată senzațional.

La cei 77 de ani ai săi, Angela Similea a devenit în ultima vreme o prezență tot mai discretă în peisajul mioritic. În urmă cu ceva timp artista a dezvăluit că a moștenit talentul de a cânta de la bunica sa.

„Vocea o moștenesc de la bunica Anghelușa, bunica mea dinspre mamă, cu care eu cred că am foarte multe asemănări, s-ar părea chiar și de destin. Era o femeie cu un caracter foarte puternic, dar era și sensibilă, în egală măsură, lucru pe care nu-l arăta niciodată, pentru că nu dorea să pară vulnerabilă. Am o amintire foarte emoționantă legată de ea. Într-o zi, în alergările mele prin curte, am intrat în tindă să o caut pe bunica, dar m-am oprit la ușă, pentru că am auzit-o cântând. Cânta un altfel de cântec decât o auzisem eu cântând până atunci. Bunica doinea, dar eu nu știam că aceea e doina, și doinea plângând, crezând că e singură în casă, altfel nu ne-ar fi arătat niciodată momentul ei de slăbiciune”, a declarat Angela Similea, într-un interviu pentru Formula As.

La rândul său, Stela Enache a rămas la 74 de ani fel de suplă și de elegantă ca în tinerețe. În ciuda faptului că moartea soțului ei, compozitorul Florin Bogardo, i-a provocat o durere imensă, artista și-a continuat drumul artistic și de fiecare dată povestește cu drag de bărbatul vieții sale.

„Nu m-a cerut de soţie, mi-a scris. Verigheta era pregătită pentru altă persoană, dar cu destinul şi cu Dumnezeu nu te poţi juca. El (Florin Bogardo) a venit la Mamaia, eu eram la festival, debutam atunci în 1971, el era la secţia compoziţie, eu eram la interpretare. Ne-am cunoscut datorită maestrului George Grigoriu şi a fost dragoste la prima vedere din partea lui”, povestea Stela Enache, la Antena Stars.

De asemenea, Corina Chiriac arată ravisant la cei 74 de ani ai săi. Artista a fost întotdeauna o explozie de energie și bunătate.

„Am stat 5 ani în California, 7 luni în Argentina, 11 ani în Germania, vreo 8 luni în Italia… Nu consider că e de aruncat la gunoi tot ce s-a întâmplat pe plan profesional în epoca de dinainte de Revoluţia din 1989. Dar premiile le-am luat în străinătate, turneele le-am făcut în străinătate”, mărturisea artista la TVR2.

Citește și Corina Chiriac l-a iubit la nebunie pe Dan Spătaru! „Era un Alain Delon blond şi frumos!”