Anglia poate renunţa de luna viitoare la distanţarea socială. Boris Johnson anunţă relaxări fără precedent ale restricţiilor

Premierul britanic Boris Johnson a afirmat că sunt şanse mari ca din 21 iunie să nu mai fie nevoie de regula distanţării fizice în Anglia.

03 mai 2021, 16:57
Anglia poate renunţa de luna viitoare la distanţarea socială. Boris Johnson anunţă relaxări fără precedent ale restricţiilor

În timpul vizitei sale de campanie la Hartlepool, premierul Boris Johnson a spus că, „aşa cum stau lucrurile şi modul în care merg lucrurile” cu vaccinul, distanţarea fizică s-ar putea încheia în Anglia.

Apar rezultate bune în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică. Cred că din 21 iunie am putea renunţa la regula distanţării fizice. Trebuie să vedem cum evoluează boala, dar eu acum aşa cred„, a declarat premierul britanic, citat de Sky News.

Anglia a înregistrat, în perioada 8 decembrie – 1 mai, 41.730.517 vaccinări împotriva Covid-19, potrivit datelor prezentate duminică de serviciul public de sănătate NHS.

Citeşte şi Boris Johnson, declaraţii scandaloase. Ar fi preferat „mormane de cadavre” decât un nou lockdown în Anglia

NHS Anglia a mai anunţat că din total 28.895.159 reprezintă prima doză a vaccinului, iar 12.835.358 sunt a doua doză. În ultima zi, s-au administrat 452.789 de vaccinuri. Anglia a raportat până în prezent 3,8 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus şi peste 112.000 de decese legate de infecţia cu Covid-19.

Săptămâna trecută, mii de persoane au manifestat în centrul Londrei, în semn de protest faţă de izolare, care este pe cale să fie ridicată treptat, şi împotriva introducerii unor eventuale paşapoarte vaccinale în lupta împotriva Covid-19.

Mii de persoane au participat la un marş intitulat ”Unite for freedom” (”Uniţi pentru libertate”), care a pornit din Hyde Park, purtând banderole şi panouri cu mesaje ca ”Sunteţi controlaţi”, ”Fără mască, fără vaxx, fără izolare”.

În pofida unor restricţii impuse împotriva adunărilor în masă, mai multe organizaţii au îndemnat oamenii să manifesteze în grupuri mici împotriva ultimelor măsuri de izolare aflate în vigoare şi împotriva unei eventuale implementări a unor paşapoarte vaccinale, studiate de către Guvernul lui Boris Johnson.

Citeşte şi Veste importantă pentru românii din Anglia. Toţi rezidenţii vor primi două teste gratuite anti-Covid, în fiecare săptămână

”Mărşăluim pentru libertatea noastră medicală”, a anunţat pe Facebook Save Our Rights UK, unul dintre organizatori, care subliniază că se ”mobilizează împotriva oricărei propuneri de paşaport vaccinal sau certificare a statutului covid, pentru că ele sunt contrare eticii medicale şi drepurilor noastre ale omului”.