ANGLIA – ROMANIA 1-0. Înfrângere onorabilă pentru tricolori. Stanciu şi Nedelcearu, huiduiţi pentru că nu au îngenunchiat la momentul Black Lives Matter

Anglia învinge România după 51 de ani, scor 1-0, într-un amical. Stanciu şi Nedelcearu nu au îngenuncheat înaintea meciului, la momentul de solidaritate faţă de mişcarea Black Lives Matter

06 iun. 2021, 20:33
ANGLIA – ROMANIA 1-0. Înfrângere onorabilă pentru tricolori. Stanciu şi Nedelcearu, huiduiţi pentru că nu au îngenunchiat la momentul Black Lives Matter

ANGLIA – ROMANIA 1-0. Anglia a învins România pentru prima dată în ultimii 51 de ani, scor 1-0 (1-0), într-un meci amical disputat, duminică, la Middlesbrough. Cu excepţia lui Stanciu şi a lui Nedelcearu, jucătorii celor două echipe au îngenuncheat înaintea startului meciului, în semn de solidaritate cu mişcarea Black Lives Matter. O parte dintre spectatorii prezenţi pe stadionul din Middlesbrough au huiduit acest moment. Spre nemulţumirea unei părţi a fanilor englezi, jucătorii antrenaţi de Gareth Southgate îngenunchează de un an înaintea fiecărui meci pe care-l dispută.

ANGLIA – ROMANIA 1-0: Echipele de start:

Anglia: Johnstone – Godfrey, White, Mings, Shaw – Grealish, Phillips, Ward-Prowse – Rashford, Calvert-Lewin, Sancho
Rezerve: Pickford, Ramsdale, D. Henderson – Trippier, Coady, J. Henderson, Lingard, Watkins, Bellingham, Kane, Rice

România: Niță – Sorescu, Nedelcearu, Chiricheș, Camora – Stanciu, Marin, Cicâldău – Ivan, Alibec, Păun
Rezerve: Vlad, Iacob – Căpușă, Ganea, Rus, Maxim, Moruțan, Hagi, Budescu, Olaru, Al. Băluță

Min. 90: Final de meci

Min. 83: Chiricheş salvează aproape de linia porţii

Min. 77: Alt penalty pentru Anglia, Chiricheş a faultat în careu, apără Niţă, cel mai bun jucător al tricolorilor şi în acest meci.

Min. 73: DUBLĂ ocazie pentru România, portarul Johnstone scoate de două ori în acelaşi minut

Min. 66: Penalty pentru Anglia, Rashford nu ratează de la 11 m.

Min. 65: La doar un minut de la intrarea pe gazon, debutantul Tiberiu Căpușă de la Chindia îl faultează pe Jack Grealish și arbitrul arată punctul cu var.

Min. 46: Fluier final al primei reprize. Cele două echipe intră la cabine la egalitate, 0-0.

Min. 37: Bară Anglia, a doua în decurs de câteva minute, apărarea României rezistă cu greu.

Min. 29: Adrian Păun încearcă să îl surprindă de Sam Johnstone cu o execuție din afara careului.

Min. 24: Anglia cere penalty! Marcus Rashford cade în interiorul careului după un duel cu Vlad Chiricheș.

Min. 20: Anglia începe să pună presiune la poarta lui Florin Niță. Marcus Rashford pasează excelent în profunzime pentru Dominic Calvert-Lewin, dar portarul român iese și prinde balonul.

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că le-a cerut jucătorilor echipei naţionale să joace cu curaj împotriva Angliei, el menţionând că tricolorii sunt motivaţi şi îşi doresc cu toţii să fie prezenţi pe teren la Middlesbrough.
“Va fi un meci destul de intens, sunt sigur că jucătorii sunt motivaţi deja. Toţi îşi vor dori să joace mâine. Cred că în primul rând Anglia aseamănă jocul nostru cu cel al Croaţiei. Folosim aproximativ acelaşi sistem. Există o diferenţă de valoare, dar la un meci cu Anglia ne putem ridica la cel mai înalt nivel. Oricare jucător din naţionala Angliei poate fi decisiv. Cred că pot continua nume într-un minut fără să mă întrerup. Kane, Sterling şi Rashford pot speria orice apărare din lume. Teamă nu ne este. Dar ne vom lua măsuri, să fim precauţi, să nu le dăm spaţii foarte mari”, a spus Rădoi.

ANGLIA-ROMÂNIA. „Tricolorii” vor să evite a patra înfrângere consecutivă, iar Rădoi vorbeşte de plecarea de la naţională: „Contractul se poate încheia oricând”

El a precizat că naţionala tricoloră va trebui să nu se axeze doar pe organizarea defensivă în meciul cu englezii. “De obicei încercăm să întâlnim adversari foarte puternici, pentru că suntem şi la un schimb de generaţie. Sunt sigur că vom întâlni o oechipă foarte puternică, agresivă. Ca să punem probleme Angliei nu va trebui să ne axăm doar pe organizarea defensivă, va trebui să alternăm momentele când să facem pressing şi când să avem o organizare defensivă foarte bună. Sper ca odată cu prima victorie să încercăm să avem mult mai mare încredere. Mâine seară jucătorii vor trebui să joace cu curaj. Asta le-am cerut, să vedem curaj, să vedem personalitate”.

PROTV TV LIVE ANGLIA – ROMANIA ONLINE STREAMING. Tricolorii convocaţi pentru acest meci:

PORTARI: Florin Niţă (Sparta Praga/Cehia, 5/0), Florin Iacob (UTA Arad, 0/0), Andrei Vlad (FCSB 0/0);
FUNDAŞI: Ionuţ Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Vlad Chiricheş (Sassuolo/Italia, 62/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 7/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 5/0), Deian Sorescu (Dinamo Bucureşti, 0/0), Tiberiu Căpuşă (Chindia Târgovişte 0/0), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0);

MIJLOCAŞI: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 28/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 45/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoţia, 16/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 47/6), Alexandru Băluţă (Akademia Puskas/Ungaria, 7/1), Constantin Budescu (Damac/Arabia Saudită, 12/5), Adrian Păun (CFR Cluj, 0/0), Darius Olaru (FCSB, 0/0), Olimpiu Moruţan (FCSB, 0/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 12/2);

ATACANŢI: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ/Bulgaria, 43/13), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 17/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0)

Un fost fotbalist de la AC Milan s-a sinucis la doar 20 de ani, din cauza rasismului. Scrisoarea sa de adio este răvăşitoare
Meciul amical Anglia-România va fi condus de o brigadă portugeză, cu Tiago Bruno Lopes Martins (40 ani), arbitru FIFA din 2015 şi membru al lotului de arbitri VAR la CM 2018, primul turneu mondial cu arbitraj VAR, informează FRF.

În sezonul recent încheiat, el a condus, printre altele, în campionatul intern, derbiul Benfica-Sporting 4-3.

Lopes Martins are trei experienţe legate de fotbalul românesc:

România – Turcia 2-0, partidă amicală disputată la Cluj-Napoca, în 2017;

Hajduk Split – FCSB 0-0, în preliminariile Europa League, în 2018;

CFR Cluj – Rennes 1-0, în grupele Europa League, în 2019.

Andre Camos şi Pedro Mota vor fi asistenţi, iar Antonio Nobre va fi al patrulea oficial.

Partida de duminică va începe la 19:00, live pe PRO TV şi Radio România Actualităţi

Meciul este sold-out, s-au vândut toate biletele pentru 25% din capacitatea Riverside Stadium

PROTV TV LIVE ANGLIA – ROMANIA ONLINE STREAMING. Mirel Rădoi: Oricând se poate termina acest contract

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că în contractul său cu FRF există o clauză conform căreia acordul poate înceta oricând.

“Sunt în continuare aici, voi încerca până la final, aşa cum bine ştiţi este o clauză în contract atât de parte federaţiei cât şi de partea mea, aşa că oricând se poate termina acest contract. Dacă eu voi achita acea clauză pot pleca, la fel, dacă voi fi dat afară federaţia va trebui să achite această clauză”, a spus Rădoi.

El a precizat însă că deocamdată nu se gândeşte la o eventuală despărţire: “Deocamdată sunt aici, nu mă gândesc la lucrul ăsta, mă gândesc că mâine seară avem un meci foarte important”.

Andrei Ivan a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că el şi colegii săi din echipa naţională vor face un meci mare cu Anglia, la Middlesbrough.

“Va fi un meci foarte greu pentru noi, la Euro de tineret am câştigat, a fost o bucurie foarte mare pentru noi. Vom vedea mâine ce va fi. Sperăm să ieşim victorioşi de pe teren. Nu suntem blocaţi psihic, din contră, ne simţim bine, am lucrat mult şi la antrenamente şi o să facem un meci mare mâine. Va fi un meci foarte important pentru cariera mea. O să dau totul când o să intru pe teren şi să ieşim câştigători mâine. Îmi propun să marchez”, a spus Ivan.

El este de părere că are capacitatea de a juca în una din primele două ligi din Anglia: “Aş putea să joc şi în Premier League şi în Championship, dar ar fi foarte greu”.,

Jucătorii Angliei vor pune un genunchi pe pământ la meciurile de la EURO 2020, spune selecţionerul Southgate

Jucătorii naţionalei de fotbal a Angliei vor pune un genunchi pe pământ înainte de fiecare meci de la turneul final al EURO 2020 (11 iunie – 11 iulie) chiar dacă ar putea exista reacţii de dezaprobare, a declarat duminică selecţionerul Gareth Southgate, scrie DPA.

Duminică seara, Anglia va disputa un amical cu reprezentativa României pe Riverside Stadium din Middlesbrough, unde fotbaliştii englezi vor proceda asemănător.

”Cel mai important lucru pentru jucătorii noştri este să ştie că suntem uniţi. Îl vom sprijini pe fiecare şi fiecare va sprijini echipa. Suntem extrem de hotărâţi să facem acest gest la fiecare meci indiferent de reacţii”, a spus Southgate.

Joi, Gareth Southgate opina că anumiţi fani nu înţeleg mesajul din spatele gestului jucătorilor de a îngenunchia, care a fost întâmpinat cu fluierături înaintea meciului amical de miercuri cu Austria (1-0).

Circa 7.000 de fani au avut acces pe stadionul Riverside din Middlesbrough la meciul de pregătire pentru EURO 2020, iar gestul jucătorilor englezi de a pune un genunchi în pământ, pentru a susţine mişcarea antirasială ”Black Lives Matter”, a stârnit reacţii diferite în tribune. Unii spectatori au dezaprobat gestul, iar alţii l-au aplaudat.

Southgate afirma că unii fani privesc mişcarea ca pe o ”poziţie politică” cu care nu sunt de acord.

”M-am bucurat că reacţiile de dezaprobare au fost înecate de majoritatea mulţimii, dar nu putem nega ce s-a întâmplat. Nu este ceva în numele jucătorilor noştri de culoare, pentru că se simte ca un fel de critică din partea lor. Cred că majoritatea oamenilor înţeleg. Unii nu prea înţeleg mesajul şi cred că vedem acest lucru pe terenurile de fotbal în acest moment”, declara Southgate.

Anglia, care la EURO 2020 va disputa meciurile sale din Grupa D pe Wembley, va debuta cu Croaţia pe 13 iunie, după care va juca cu Scoţia (18 iunie) şi Cehia (22 iunie).