Un fost fotbalist de la AC Milan s-a sinucis la doar 20 de ani, din cauza rasismului. Scrisoarea sa de adio este răvăşitoare

Seid Visin, fost junior la AC Milan şi coleg de cameră cu portarul naţinalei Italiei, Donnarumma, s-a sinucis cu două luni înainte să împlinească 21 de ani.

05 iun. 2021, 20:46
Un fost fotbalist de la AC Milan s-a sinucis la doar 20 de ani, din cauza rasismului. Scrisoarea sa de adio este răvăşitoare

Seid Visin s-a născut în Etiopia, iar ulterior a fost adoptat şi a ajuns în Italia. Şi-a făcut junioratul la AC Milan, unde a fost coleg cu Gianluigi Donnarumma, actualul portar al „rossonerilor”.

Cotidianul Corriere della Serra a publica scrisoarea de adio pe care a lăsat-o în urma lui fostul fotbalist, în care acesta a povestit prin ce probleme a trecut din cauza rasismului, acesta fiind şi motivul pentru care a ales să se sinucidă.

„Oriunde aș merge, oriunde aș fi, simt pe umerii mei o greutate ca a unui bolovan. Simt greutatea privirilor sceptice, dezgustate, temătoare și pline de prejudecăți ale oamenilor.

Nu sunt un imigrant, am fost adoptat când eram copil. Înainte să crească numărul imigranților simțeam, cu puțină aroganță, că oamenii mă iubeau. Oriunde eram, oriunde mergeam, toată lumea se uita la mine cu bucurie, iubire și curiozitate. Acum, se pare că totul este întors pe dos. Mi se pare că a venit iarna, fără avertizare, într-o zi senină de primăvară.

Citeşte şi Gest şocant, un golgheter de top s-a sinucis la 30 de ani. Fotbalistul a fost găsit împuşcat în casă

Acum câteva luni mi-am găsit un loc de muncă, pe care l-am părăsit pentru că mulți oameni, în mare parte vârstnici, au refuzat să fie serviți de mine, de parcă nu mă simțeam deja inconfortabil. Ceva s-a schimbat la mine, parcă mi s-ar fi creat anumite automatisme în cap. Parcă mi-ar fi rușine că sunt negru, parcă îmi era teamă să nu fiu confundat cu un imigrant, parcă aș fi vrut să demonstrez oamenilor care nu mă cunoșteau că sunt ca ei, că sunt italian, că sunt alb.

Când eram cu prietenii mei, mă puneau să fac glume proaste despre negri și despre imigranți. Am spus de față cu negri că nu sunt rasist, ca și cum aș sublinia că nu sunt unul dintre ei. Singurul lucru care domina era frica, frica de ura pe care am văzut-o în ochii oamenilor față de imigranți, frica de disprețul pe care l-am simțit în vorbele oamenilor.

Cu aceste cuvinte crude, amare, triste și dramatice nu vreau să cerșesc milă, ci doar să-mi reamintesc că stresul și suferința pe care le trăiesc sunt doar o picătură de apă în comparație cu oceanul de suferință pe care o simt acei oameni cu demnitate, care preferă să moară decât să ducă o viață în mizerie și iad„, a scris Seid Visin, în scrisoarea de adio.

Citeşte şi Cutremur în fotbal! Fotbalistul dat afară de Manchester City s-a sinucis


loading...
Partenerii noștri