Angoasele părinţilor secolului XXI

Părinţii secolului XXI îşi fac multe griji legate în special de influenţa pe care tehnologia o are în viaţa copiilor lor. Se tem că micuţii lor pot deveni singuratici pentru că stau tot timpul în faţa calculatorului sau că nu mai învaţă sau nu-şi mai bat capul cu temele pentru că au internetul la dispoziţie şi pot copia informaţia, fără ca ei să şi încerce s-o înţeleagă. Însă, deşi aceste griji sunt normale, lucrurile pot fi îndreptate cu uşurinţă.

RomaniaTV.net
16 iun. 2013, 20:34
Angoasele părinţilor secolului XXI

Iata cateva dintre cele mai comune griji ale parintilor actuali.

1. Copiii se izolează din punct de vedere social

Daca stau tot timpul cu mobilul sau cu mouse-ul in mana pot avea probleme din punct de vedere social dar si al obezitatii. Daca esti ingrijorat de asta, vorbeste cu copilul tau in legatura cu motivul pentru care petrece atat de mult timp singur (daca este prins de un joc video stabileste-i o perioada limitata in care poate sa se joace in timpul zilei).

Daca este obsedat de un nou joc, cu ce activitati in aer liber l-ai putea tenta. De asemenea, aminteste-ti ca tehnologia ne permite sa comunicam in moduri ceea ce este un lucru bun.

Pana la urma, dupa ce ai invatat sa scrii si sa citesti, asta nu te-a impiedicat sa te intalnesti cu prietenii fata in fata.

2. Folosesc abrevieri când scriu

Potrivit unui studiu realizat de catre Universitatea Coventry, lucrurile nu sunt deloc asa. De fapt, folosirea abrevierilor este asociata cu abilitati bune de scriere, pentru ca necesita din partea copilului intelegerea limbii pentru a folosi astfel cuvintele.

In plus, abrevierile au locul lor in comunicare, nu sunt facute sa circule asa cum este, spre exemplu, eseul pe care copilul trebuie sa-l scrie pentru ora de romana.

3. Îşi fac temele cu ajutorul internetului

Ti-ai putea suspecta copilul ca s-ar putea „inspira” de pe Wikipedia sau alte surse asemanatoare, insa profesorii nu sunt prosti si stiu cand copiii copiaza. Iti poti ajuta copilul sa gaseasca informatii relevante online insa incurajeaza-l sa le rescrie folosind propriile cuvinte.

De asemenea, copilul trebuie sa realizeze ca nu toata informatia prezenta pe online este si corecta. Incurajeaza-l sa verifice si invata sa puna sub semnul intrebarii tot ceea ce citeste.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro