ANI: Ionel Drăgănescu, şeful serviciului DSP Arad, se află în incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Ionel Drăgănescu, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, deoarece acesta are contract de muncă la o firmă privată, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
12 iun. 2014, 07:54
ANI: Ionel Drăgănescu, şeful serviciului DSP Arad, se află în incompatibilitate

Potrivit unui comunicat al ANI, începând cu data de 5 octombrie 2005, Ionel Drăgănescu deţine simultan cu funcţia publică şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă într-o societate comercială din domeniul privat, activitatea desfăşurată în cadrul acestei societăţi fiind în legătură directă cu atribuţiile din fişa postului aferentă funcţiei publice.

Totodată, în calitate de funcţionar public, Ionel Drăgănescu a încheiat 22 contracte şi convenţii civile de prestări servicii cu două fundaţii, activitatea prestată de acesta fiind, de asemenea, în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fişei postului.

Ionel Drăgănescu a fost numit în funcţia publică de conducere de şef serviciu al Serviciului Supravegherea Stării de Sănătate, Programe de Medicină Preventivă şi Laboratoare în cadrul DSP Arad începând cu data de 22 septembrie 2004.

ANI susţine că Drăgănescu a încălcat dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr.161/2003, potrivit cărora ‘Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate în cadrul societăţilor comerciale’, precum şi dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora ‘Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public’.


loading...