Animalele de la Casa Albă: De la elefanţi şi crocodili, la celebrul câine Bo VIDEO

Nicio familie nu este completă fără un animal de companie, iar familia prezidenţială a Statelor Unite nu este o excepţie. De la cai, papagali sau elefanţi, până la câini şi pisici, animalele de la Casa Albă au oferit iubire şi loialitate necondiţionată preşedintelui, Primei Doamne şi copiilor lor.

RomaniaTV.net
06 nov. 2012, 09:19
Animalele de la Casa Albă: De la elefanţi şi crocodili, la celebrul câine Bo VIDEO

De departe, cele mai exotice animale de companie care au populat grădinile Casei Albe au fost o turmă de elefanţi şi un aligator. Toţi oferiţi în dar. Iar între 1861 şi 1865, mulţi spuneau că la Casa Albă trăieşte… un porc. Fireşte, nu se refereau la preşedintele Abraham Lincoln, ci la animalul său de companie.

De-a lungul timpului, animalele de la Casa Albă au devenit mai puţin excentrice şi din ce în ce mai importante. Unul dintre cei mai cunoscuţi căluţi a fost cel al fiicei lui John F. Kennedy, Caroline. Macaroni a devenit o celebritate. Poneiul avea propriii fani, care îi trimiteau mii de scrisori.

Lyndon Johnson a fost probabil preşedintele care a dat dovadă de cea mai puţină imaginaţie, atunci când a pus numele celor patru beagli ai săi: Beagle, Micul Beagle, El şi Ea. Ceea ce nu i-a făcut mai puţin iubiţi de public. Însă poate cel mai faimos animal de la Casa Albă a fost Fala, un scotish terrier care i-a aparţinut lui Franklin Roosevelt.

Fala nu şi-a părăsit stăpânul nici pe ultimul drum. Şapte ani mai târziu a fost înmormântată lângă el. Acum are şi o statuie, într-un muzeu din Washington.

Dar viaţa pentru un căţel prezidenţial nu înseamnă numai joacă şi atenţie. Există şi responsabilităţi. Cockerul lui George Bush a înţeles asta. Millie a devenit primul câine din lume… autor al unei cărţi.

Război la Casa Albă? Cele două animale ale administraţiei Clinton, pisica Socks şi labradorul Buddy, au trebuit ţinute la distanţă unul de celălalt. Noroc că era loc suficient. La polul opus, pisica şi cei doi căţei ai lui George W. Bush s-au înţeles de minune şi au fost adevărate exemple de etichetă. Cel puţin până când a venit timpul ca Bush să plece de la Casa Albă. Unul dintre câini şi-a dat atunci arama pe faţă şi a muşcat un jurnalist.

Deşi familia Obama nu avea niciun animal de casă, s-a conformat tradiţiei de la Casa Albă. Preşedintelui nu i-a fost uşor să aleagă un căţel, pentru că fiica sa Malia este alergică. A reuşit, în cele din urmă, să îl găsească pe Bo, un câine de apă portughez. Iar patrupedul familiei Obama a devenit o adevărată mascotă a Casei Albe.