ANM a emis avertizări cod galben şi portocaliu de instabilitate atmosferică şi ploi abundente

ANM a emis două avertizări cod galben şi portocaliu de instabilitate atmosferică şi ploi abundente, în cea mai mare parte a ţării.

31 iul. 2022, 10:46
ANM a emis avertizări cod galben şi portocaliu de instabilitate atmosferică şi ploi abundente

Avertizarea COD GALBEN este valabilă în intervalul 31 iulie, ora 10:00 – 01 august, ora 10:00.

Fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zonele care sunt afectate: nordul, nord-vestul, centrul, estul și sud-estul teritoriului

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în nordul, nord-vestul, centrul, estul și sud-estul teritoriului. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. Pe parcursul nopții aria manifestărilor de instabilitate atmosferică va fi în restrângere.

Citeste si VIDEO! Prăpăd în vestul ţării după furtunile violente. Mai mulţi copaci şi acoperişuri au fost smulse de vijelie, iar o fermă a luat foc de la trăsnete

Avertizarea COD PORTOCALIU este valabilă în intervalul 31 iulie, ora 10:00 – 01 august, ora 03:00

Fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică accentuată – ploi abundente

Zonele care sunt afectate: estul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, nordul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zona Carpaților de Curbură

În intervalul menționat, local în estul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, nordul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zona Carpaților de Curbură vor fi averse torențiale ce vor acumula local 40…60 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Citeste si Prima țară din lume care declară lockdown climatic. Se cere „încetarea tuturor activităților în aer liber”