ANRP: Ordinea de soluţionare a dosarelor va fi cea a înregistrării

ANRP anunţă că, începând de pe data de 27 mai, dosarele vor fi soluţionate în funcţie de data înregistrării, eliminând şi anulând criteriile care au stat la baza repartizării unor dosare între anii 2006 şi 2011, fiind acordată prioritate celor care au la bază decizii ale instanţelor şi face apel la titulari să sesizeze aceste speţe.

01 iun. 2016, 16:59
ANRP: Ordinea de soluţionare a dosarelor va fi cea a înregistrării

ANRP informează că ordinea de soluţionare a dosarelor de despăgubire înregistrate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor s-a modificat ca urmare a adoptării Legii nr. 103/2016, care a intrat în vigoare la data de 27 mai, astfel încât apar modificări în modul în care acestea sunt soluţionate.

S-a stabilit că ordinea de soluţionare a dosarelor va fi cea a înregistrării, prevedere care anulează toate deciziile prin care, în perioada 2006 – 2011, unele dosare de despăgubire au fost repartizate spre soluţionare pe alte criterii. În scopul accelerării ritmului de soluţionare, s-a mai stabilit că dosarele constituite pe baza unor decizii/dispoziţii emise în executarea unor hotărâri judecătoreşti prin care s-a constatat existenţa dreptului la despăgubiri, precum şi întinderea acestui drept, să fie soluţionate cu prioritate„, informează instituţia, potrivit unui comunicat de presă.

ANRP cere titularilor din astfel de dosare, cu hotărâri judecătoreşti, să anunţe instituţie, având în vedere că nu există o bază de dată actualizată. „Atragem atenţia că prioritatea dosarelor cu hotărâri judecătoreşti va fi acordată ca urmare a solicitărilor formulate„, potrivit comunicatului de presă.

În paralel, ANRP va face şi o verificare a tuturor dosarelor aflate în aşteptare, în scopul identificării celor cu hotărâri judecătoreşti, dar acest proces va fi unul de durată, ţinând cont de numărul mare de dosare şi numărul mic de persoane care pot fi afectate acestei activităţi.