Antal: Autonomia este SINGURA posibilitate ca maghiarii să se simtă confortabil în România

Publicat: Marţi, 04 Iunie 2013 22:50 // Actualizat: Marţi, 04 Iunie 2013 22:50 // Sursa: RTV.net

Autononomia Ţinutului Secuiesc este singura posibilitate ca maghiarii să se simtă confortabil în România, declară primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, potrivit căruia ziua de 4 iunie - semnarea Tratatului de la Trianon - este zi de doliu pentru maghiari.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, marţi, jurnaliştilor prezenţi la comemorarea Tratatului de la Trianon, că ziua de 4 iunie este o zi de doliu pentru comunitatea maghiară.

"Pentru noi, ziua de 4 iunie este o zi de doliu. Comunitatea maghiară s-a culcat seara în Ungaria, iar dimineaţa când s-a trezit era deja în România. Noi nu am venit în această ţară, nu am imigrat dintr-o ţară săracă pentru a trăi aici mai bine, ci am rămas pe pămănturile noastre natale, graniţele s-au mişcat deasupra capului nostru", a spus Antal.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a adăugat că, din acest motiv, maghiarii consideră că promisiunile făcute în 1918 la Alba Iulia trebuie respectate.

"Dorim autononomia Ţinutului Secuiesc. Foarte mulţi dintre cei care au vorbit azi aici au spus acelaşi lucru: singura posibilitate pentru ca noi, cetăţenii români de etnie maghiară, să ne simţim confortabil în această ţară este autonomia", a afirmat Antal Arpad.

Peste două sute de persoane au participat, marţi, în Parcul Central din Sfântu Gheorghe, la comemorarea semnării Tratatului de la Trianon, unii dintre participanţi purtând panglici de doliu.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Antal Arpad autonomia Ţinutului Secuiesc comemorare Tratatul de la Trianon
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 oct 08:54
Votează email 0 email
...care în acest fel îşi vor manifesta opoziţia faţă de proiectul de reorganizare administrativă a României şi îşi vor exprima susţinerea pentru autonomia teritorială a “Ţinutului secuiesc”, respectiv a judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş. La miting vor...
17 iul 13:16
...Antal Arpad, potrivit căruia ziua de 4 iunie – semnarea Tratatului de la Trianon – este zi de doliu pentru maghiari. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
05 iun 09:27
Răspunde | Votează email 0 email
essy
in ungaria cu voi...acolo sunteti acasa...nu va tine nimeni aici cu forta...
05 iun 02:55
Răspunde | Votează email 1 email
Ionel
Alo, poti sa te simti confortabil la o plimbare cu barca pe Balaton. Valea in Ungaria si gata!
05 iun 00:18
Răspunde | Votează email 0 email
hypo
futu-ti mortii mătii de bozgor muist,da-i drumul in pizda mătii la budapesta dupa autonomie!..băi muie ungureasca,cati secui ai inregistrat in sf.gheorghe la ultimul recensamant,scârbo?..baga-si-ar pula in măta toata natia romana!
05 iun 00:05
Răspunde | Votează email 2 email
Ion
SINGURA posibilitate ca maghiarii să se simtă confortabi este sa plece in ungaria. La aceasta spusa ar trebui sa i se interzica sa mai stea in Romanai.
04 iun 23:28
Răspunde | Votează email 2 email
Eu
Maghiarii sa se simtă confortabil la ei in tara!!!
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H