Antal: Autonomia nu înseamnă „paşaport, graniţă sau sârmă ghimpată”

Antal Arpad, preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, afirmă că autonomia nu înseamnă "paşaport, graniţă sau sârmă ghimpată", că nu este împotriva statului român şi că trei milioane de români trăiesc "fericiţi" în Italia sau Spania, ţări cu regiuni autonome,

RomaniaTV.net
08 nov. 2012, 18:39
Antal: Autonomia nu înseamnă „paşaport, graniţă sau sârmă ghimpată”

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este şi liderul municipal al UDMR, a declarat, joi, jurnaliştilor prezenţi la mitingul pentru „apărarea steagului secuiesc”, că nu este un secret pentru nimeni că reprezentanţii comunităţii maghiare vor autonomia Ţinutului Secuiesc.

„Nu este un secret pentru nimeni că dorim autonomia Ţinutului Secuiesc, dar trebuie să subliniez foarte clar, pentru cei care mâine o să spună că autonomia înseamnă paşaport, graniţă şi sârmă ghimpată, că nu înseamnă aşa ceva”, a spus Antal.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe a adăugat că autonomia nu este împotriva statului român şi că trei milioane de români care trăiesc în Italia sau Spania, ţări cu regiuni autonome, sunt fericiţi.

„Autonomia nu este împotriva statului român, sunt trei milioane de cetăţeni români care trăiesc în Spania şi Italia, două ţări unde există autonomii teritoriale, Tirolul de Sud, respectiv Catalunia sau Ţara Bascilor, iar acei oameni sunt fericiţi şi se respectă, iar acesta este cuvântul cheie. Trebuie să ne respectăm, Guvernul trebuie să respecte toţi cetăţenii acestei ţări, indiferent de naţionalitate”, a conchis Antal Arpad.

Peste 2.000 de maghiari au participat, joi după-amiază, la Sfântu Gheorghe, la un miting pentru „apărarea steagului secuiesc”, care a avut loc în faţa Prefecturii Covasna, manifestarea fiind organizată de filiala UDMR şi susţinută de PPMT, PCM şi CNS.