Antena pregătea presiuni mediatice la adresa RCS. Cum a decurs şantajul STENOGRAME

Publicat: Vineri, 31 Mai 2013 13:55 // Actualizat: Vineri, 31 Mai 2013 22:59 // Sursa: RTV.net

Antena 3 pregătea presiuni mediatice la adresa firmei de cablu RCS-RDS, susţine România TV. Referatul procurorilor DNA în cazul Sorin Alexandrescu, remis presei, arată că directorul Antena Group ar fi încercat să şantajeze o companie de cablu pentru un câştig de 7,2 milioane de euro.

Foto: paginademedia.ro

Procurorii îl acuză pe Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group, că i-ar fi şantajat pe reprezentanţii firmei de cablu RCS-RDS. Potrivit procurorilor anticorupţie, planul de şantaj a fost bine pus la punct de Sorin Alexandrescu, care s-a sfătuit cu patronii săi, Camelia şi Dan Voiculescu.

La dosar au fost depuse mai multe interceptări în care apare şi Camelia Voiculescu.

Alexandrescu: Omul care a primit plicul e într-o oră aicea.
Camelia Voiculescu: Super ok! Adică super, mă rog, să vedem! Şi oricum trebuie să ai super grijă, te rog!? Ştii că... Acuma mi-a dat şi mie tata grija aia.

La doar două ore de la această discuţie, Alexandrescu o sună din nou pe Camelia Voiculescu ca să îi spună ce a vorbit cu cel pe care încerca să îl şantajeze.

Alexandrescu: Am avut o întâlnire cu cineva. Era foarte, foarte speriat că primise o adresă.
Camelia Voiculescu: Da. Şi mă rog, bună întâlnirea?
Alexandrescu: În principiu, da. Îţi povestesc.

Dan Voiculescu voia ca afacerea să iasă bine, aşa că s-a interesat personal şi a dat indicaţii.

Dan Voiculescu: Cum merge treaba cu RCS?
Alexandrescu: Lucrăm, deja avem pe post ceva. Deci lucrăm la ea.
Dan Voiculescu: Da. Bravo. Dar nu, cred că ar trebui în afară de pe post.
Alexandrescu: Da, da. Păi am făcut aia cu un scop, dar vă spun eu când ne vedem faţă în faţă.

Citeşte şi: Culisele şantajului dintre Antena Group şi RCS&RDS. Vezi rolul jucat de Dumitru Dragomir VIDEO

În referat este transcrisă şi convorbirea dintre Sorin Alexandrescu şi o femeie, al cărui nume nu este făcut public. În convorbirea din 26 aprilie 2013, Alexandrescu ii spune respectivei femei că "omul care a primit primu' plicul ... e într-o oră aicea".

- Da, da, eu am venit cu rugamintea mea personala, adica, lasati-l dracu', lasati-ma pe mine in pace la persoana mea, persoana mea, persoana mea! Da.

Alexandrescu Sorin: Da' nu e, inca o data, inca o data noi... eu n-am nimic cu dumneavoastra! Noi am, au fost puse niste intrebari vis a vis de un material raportat la Companie, nu la dumneavoastra, ca dumneavoastra sunteti...
- Adica eu, indiferent ce aveti cu firma, cu (...)...

Alexandrescu Sorin: Mda, da', daca dumneavoastra sunteti , nu, dar daca dumneavoastra sunteti semnatarul acelui document, noi am pus niste intrebari, noi asteptam sa, sa primim niste raspunsuri. Dumneavoastra ati
spus ca: ,,Domn'e totul, totul e in regula! Poate totul e in regula si poate ca n-am vazut noi ceea ce ar fi trebuit sa vedem.
...
- Asta e toata, toata rugamintea! Adica, va dati seama in ce situatie, munca mea de douazeci si ceva de ani, sa, sa, s-o incepem acuma s-o stirbim prin tot felul de, de, de chestii. Firma este firma! Eu, asta e rugamintea mea! Aveti un pic de suflet, puneti-va in situatia mea! Am doi copii, domn¬e! Am doi copii! De, vorba aia, si sa inceapa asa o, o defaimare impotriva mea si asta...eu, rugamintea este... cu mine, cu mine! Eu n-am, ii bag in ma-sa, firma e firma! A...persoana...

Alexandrescu Sorin: Eu va, da, inca o data, despre ce vorbim?
...
- Domnu... SORIN, daca sunteti om si aveti, cat de cat pe Dumnezeu deasupra, persoana mea, eu v-as ruga, sa ma lasati in pace! Ce aveti cu firma, cu astea, asta este rugamintea! Eu, acuma, sunt intr-o situatie neplacuta! Mi-am si luat un bilet sa plec in concediu. Sunt..., sunt, stiti cum sunt?
...
- Deci, rugamintea mea este: daca, n-aveti treaba cu mine, cu familia mea! (...) Va dati seama? Sa fie eu luat si a, a, blamat ca dau mita, spaga... Va dati seama in ce situatie sunt? Toata cariera mea, tot munca mea de-o viata sa fie stirbita...[neinteligibil]...

Alexandrescu Sorin: Stati asa! Stati o clipa sa citesc si eu ce scrie aici! Pai, domn'e, ce scriu oamenii astia aicea cred ca sunt niste fapte foarte grave! Sunt foarte, foarte grave treaba asta ! Ati dat trei milioane cinci sute de mii de euro, cel putin, asa arata aicea, unei companii detinuta de(...)! O companie care a functionat din 2009 cu credite de opt milioane de euro si cu pierderi in fiecare an de peste ... a, trei sute, cinci sute de mii de euro, pierderi in fiecare an! Eu cred ca e o treaba care... cel putin asta vad eu! Si eu...
...
- Plec acuma in concediul asta, n-am fost niciodata, merg pe o croaziera, n-am mers in viata mea! Sunt, stiti cum sunt? Sunt terminat, sunt!...Terminat!

Alexandrescu Sorin: Da. eu vad ca asta se refera la Companie, catre(...)!

- Da, pai, e adresata mie!

Alexandrescu Sorin: Pai, sunteti administratorul, sunteti administratorul la(...)?

- Da, da!

Alexandrescu Sorin: Si eu, din cate vad ce scriu oamenii astia aicea, dumneavoastra ati semnat contractul, nu?

- Da, da!

Alexandrescu Sorin: E normal ca oamenii astia sa intrebe pe omul care a semnat contractul!

- Dati-l dracului de contract domnu'! Asta, aia-i firma? Da cu mine, cu mine, eu persona mea, persoana mea?

Alexandrescu Sorin: Pai, stati putin! Daca noi vorbim de situatia in care, compania(...), al carui administrator sunteti, a semnat un contract cu compania lui(...), semnalul dumneavoastra, contractul ala, din cate inteleg eu de aicea, e semnat de dumneavoastra!".

Citeşte şi: Dumitru Dragomir, la DNA în cazul şantajul directorului Antena Group: Să nu mă bage pe mine în asta

În referatul cu propunerea de arestare a lui Sorin Alexandrescu, procurorii DNA arată că acesta a constrâns în mod repetat administratorul unei societăţi comerciale că va da în vileag fapte compromiţătoare, care ar putea să îi afecteze afecta viaţa personală şi cariera profesională.

Sorin Alexandrescu a urmărit ca, în acest mod, să îl detemine de administratorul societăţii comerciale să semneze în numele companiei un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group, în condiţii prestabilite, respectiv pe o perioadă de cinci ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane de euro anual, ceea ce implica încasarea unui preţ de 0,6 euro pe lunar pe abonat, au notat procurorii în documentul citat.

Procurorii mai arată că administratorul companiei a fost contactat telefonic de Sorin Alexandrescu la jumătatea lunii aprilie, acesta cerându-i o întrevedere urgentă. Întâlnirea dintre cei doi a avut loc în 16 aprilie, la un hotel, Sorin Alexandrescu spunându-i că are un contract încheiat în 2009 de acesta, în numele companiei pe care o administrează, cu o societate comercială (SC BODU SRL, firma lui Dumitru Dragomir, n.r.), valoarea totală a acestuia fiind de 3,5 milioane de euro.

Alexandrescu i-ar fi spus administratorului companiei că, în opinia lui, acel contract era, în realitate, o modalitate de a acoperi primirea cu titlu de mită a sumei de 3,5 milioane de euro de către o persoană, în schimbul căreia aceasta a întreprins demersuri în a susţine compania în câştigarea licitaţiei privind transmiterea TV a meciurilor de fotbal.

"În accepţiunea inculpatului, contractul respectiv reprezintă, în realitate, o modalitate de a acoperi primirea cu titlu de mită a sumei de 3,5 milioane euro de numitul (...) în schimbul căreia acesta din urmă a întreprins demersuri în a susţine compania (...)în câştigarea licitaţiei organizate de (...) privind transmiterea TV a meciurilor de fotbal disputate în cadrul (...). Expunându-i această situaţie, inculpatul i-a comunicat părţii vătămate că pentru a nu iniţia o campanie mediatică negativă la adresa sa, campanie care i-ar afecta viaţa personală şi cariera profesională, ar trebui să accepte semnarea unui contract în numele societăţii pe care o reprezintă cu ANTENA TV GROUP S.A. având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând trustului menţionat anterior pe o perioadă de 5 ani, la preţul de 0,6euro/abonat/lunar. Totodată, încheierea unui asemenea contract ar determina stingerea tuturor litigiilor existente între S.C. (...) şi ANTENA TV GROUP S.A.", se arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă a procurorilor DNA.

În urma acestei întâlniri, Sorin George Alexandrescu a fost denunţat la DNA şi s-au emis autorizaţii pentru interceptarea convorbirilor telefonice şi ambientale ale acestuia cu administratorul RCS&RDS, dar şi cu alte persoane.

Alexandrescu şi administratorul RCS&RDS au avut apoi mai multe întâlniri, cu scopul semnării contractului privind retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor Antena TV Group.

"În cadrul următoarei întâlniri, desfăşurată în ziua de 19.04.2013, inculpatul Alexandrescu reiterează ideea că are posibilitatea reală de a-i compromite viaţa de familie şi cariera profesională, urmând să-l determine pe acesta să-şi exprime acordul în semnarea contractului de retransmisie între S.C. (...) şi ANTENA TV GROUP S.A. în condiţii impuse referitoare atât la durata derulării contractului, cât şi la preţul acestuia", se arată în documentul citat.

Sorin Alexandrescu i-ar fi spus administratorului firmei că dacă nu se va perfecta contractualui de retransmisie, va expedia o serie de adrese celor două firme care au încheiat contractul de 3,5 milioane de euro şi va solicita date concrete despre încheierea şi derularea acestuia.

loading...
11 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
antena presiuni mediatice Sorin Alexandrescu stenograme sorin alexandrescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 iun 18:01
...Alexandrescu, remis presei, arată că directorul Antena Group ar fi încercat să şantajeze o companie de cablu pentru un Citește mai departe… Citeste mai departe ...
20 iun 08:45
...unei presupuse şpăgi date de operatorul telecom către firma lui Mitică Dragomir, aici. Şantajul ca model de afaceri al presei De unde ştim că infracţiunea a existat, iar locul majorităţii acţionarilor şi oamenilor cu putere de decizie...
01 iun 21:06
Răspunde | Votează email 2 email
marino
aceasta televiziune de mahalagioace ce-si spun jurnaliste este o sfidare abunului simt,li se vad prea mult chilotii pe care numai dl ghita are monopol ,n-ar trebui sa ni-i arate noua ,vorbesc de presiunea altora asupra politicului, cand , aceasta televiziune este o monstruoasa presiune ,mincinoasa si sulfuroasa ,ca si moderatoarele si sefii lor !succesuri
01 iun 21:03
Răspunde | Votează email 2 email
baraba
aceasta televiziune de mahalagioace ce-si spun jurnaliste este o sfidare a
bunului simt,li se vad prea mult chilotii pe care numai dl ghita are monopol ,n-ar trebui sa ni-i arate noua ,vorbesc de presiunea altora asupra politicului, cand , aceasta televiziune este o monstruoasa presiune ,mincinoasa si sulfuroasa ,ca si moderatoarele si sefii lor !succesuri
01 iun 13:57
Răspunde | Votează email 2 email
Ada
Multi ditre "junalsitii" Rtv parca sunt facuti de aceeasi mama, lpsiti de bun simt, empatie, caracter sau macar o minima scara a valorilor, agrsivi, mincinosi, manipulatori , sau mai pe scurt, jegosi. Credeti ca toate astea nu se vad? Veti atrage doar oameni de tepa voastra, iar eu sperca marea majoritate a oamenilor nu sunt ca voi asa ca aveti toate sansele sa dati faliment. Tot inainte!
31 mai 20:26
Răspunde | Votează email 2 email
Anonimus
Kodrutza s-a pus pe treaba temeinic. Are ordin de la securistul sef din dealul Cotroceni: Exterminati antenele si tot ce nu-mi face temenele !!!!! ma!: antena 3 este AICI!!!??Sieg Heil her BASE! ...si tot asa RTV...RTV[Romania TV] ...de fapt toate sint aici ...pentru noi telespectatori de toate convingerile ....e libi ,sau ...nu???!
31 mai 17:33
Răspunde | Votează email 5 email
1950
De unde rezulta totusi santajul - conform stenogramelor???? Folositi in articol in mod repetat cuvinte ca "AR trebui", "AR FI spus" etc., fara acoperire cu probe. Aceste "AR" nu sunt probe stimatilor redactori ci doar o metoda ieftina de manipulare securista !!!
In plus nu va ganditi (poate e prea dificil...) ca in "plicul" ala al vostru puteau fi si... documente, sau la voi in plicuri sunt doar bani.
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca DNA-ul nu avea nici o competenta de a instrumenta o asemenea speta, de a face arestari din plina strada ca in anii '50... Sa fiu in locul Dvs., RTV, as fuziona cu B1.
O zi buna !
31 mai 16:00
Votează email 0 email
...semnalul dumneavoastra, contractul ala, din cate inteleg eu de aicea, e semnat de dumneavoastra!”. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
31 mai 15:53
Votează email 0 email
...semnalul dumneavoastra, contractul ala, din cate inteleg eu de aicea, e semnat de dumneavoastra!”. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
31 mai 15:12
...în cazul şantajul directorului Antena Group: Să nu mă bage pe mine în asta Source Article from http://www.rtv.net/antena-3-pregatea-presiuni-mediatice-la-adresa-rcs-cum-a-decurs-santajul-stenograme_82243.html ...
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.7354
RON
19 Sep
noapte 13 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H