Fauci avertizează că restricţiile din SUA vor fi necesare şi de Crăciun. „Ne aflăm într-o perioadă dificilă”

Anthony Fauci, cel mai reputat specialist în boli infecţioase din Statele Unite, a anunţat duminică faptul că SUA se îndreaptă spre o perioadă dificilă a pandemiei de coronavirus. Din acest motiv, actualele restricţii şi recomandări de călătorie vor fi necesare şi de Crăciun.

30 nov. 2020, 08:39
Fauci avertizează că restricţiile din SUA vor fi necesare şi de Crăciun. „Ne aflăm într-o perioadă dificilă”
Fauci avertizează că restricţiile din SUA vor fi necesare şi de Crăciun

„În următoarele două săptămâni din decembrie ne aşteptăm, din nefericire, la o creştere care se va suprapune actualei creşteri. Nu vreau să sperii oamenii, vreau doar să spun că nu este prea târziu să facem ceva”, a declarat  Anthony Fauci într-un interviu acordat emisiunii „Meet the Press” de la NBC, conform News.ro.

Citeşte şi: ​Anthony Fauci, avertisment despre vaccinul împotriva coronavirusului. „Va fi nevoie de mască și distanțare socială și după vaccinarea anti-Covid”

Dr. Anthony Fauci le-a cerut americanilor să fie precauţi după călătoriile făcute cu ocazia sărbătorii de Thanksgiving şi să poarte în continuare mască pentru a limita răspândirea virusului SARS-COV-2.

Citeşte şi: Primul bebeluş cu anticorpi împotriva coronavirusului s-a născut în Singapore

Fauci avertizează că restricţiile din SUA vor fi necesare şi de Crăciun. „Intrăm într-o situaţie cu adevărat precară”

Chiar dacă specialiştii din cadrul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor au avertizat oamenii în noiembrie să nu călătorească de Thanksgiving, peste nouă milioane de persoane au trecut prin aeroporturi în săptămâna de dinaintea vacanţei şi în weekendul de după aceasta.

„Cred că va trebui să luăm decizii ca naţiune, ca stat, oraş şi familie, pentru că ne aflăm într-o perioadă dificilă şi vom avea restricţii faţă de lucruri pe care ni le-am fi dorit să le facem, în special în acest sezon al sărbătorilor, pentru că intrăm într-o situaţie cu adevărat precară”, a precizat Fauci, conform sursei citate.

Citeşte şi: Expertul SUA în boli infecţioase Anthony Fauci avertizează că pandemia ar putea deveni „mult mai gravă”

Coronavirus în SUA. Peste 13 milioane de americani au COVID-19

Statele Unite au depăşit 13 milioane de cazuri de infectări cu noul coronavirus, iar cel puţin 266.000 de oameni au murit din cauza acestei boli infecţionase, arată datele Universităţii John Hopkins.

Citeşte şi: Actorul Victor Rebengiuc a învins coronavirusul, la vârsta de 87 de ani