Anthony Fauci este cel mai bine platit angajat din guvernul federal american. Salariul său este chiar mai mare decât al preşedintelui SUA

Celebrul imunolog Anthony Fauci este cel mai bine plătit angajat federal din SUA, cu un salariu anual de 417.608 dolari în 2019, potrivit datelor oficiale făcute publice.

26 ian. 2021, 12:29
Anthony Fauci este cel mai bine platit angajat din guvernul federal american. Salariul său este chiar mai mare decât al preşedintelui SUA

Doctorul Anthony Fauci este cel mai bine plătit dintre cele patru milioane de angajați federali, de la nivelul întregii SUA. Spre exemplu, vicepreședintele Mike Pence, a cărui autoritate şi responsabilitate erau clar mai mai mari decât ale imunologului, a câștigat 235.100 de dolari în 2019, în timp ce dr. Deborah Birx a câștigat 305.972 de dolari.

Salariul lui Fauci a depășit chiar și suma de 400.000 de dolari a președintelui SUA. În timpul mandatului său, Donald Trump nu şi-a încasat salariul prezidențial dar, în schimb, a scris în fiecare trimestru cecuri echivalente cu un sfert din salariul său, pentru diferite agenții guvernamentale.

Citeşte şi Dr. Anthony Fauci: „Este „de bun simţ” să porţi două măşti de protecţie”

Datele salariale au fost colectate de OpenTheBooks.com, ca urmare a cererilor Freedom of Information Act, care includeau angajații federali ale căror salarii sunt finanțate de contribuabili. Pe această listă, cei mai bine plătiți angajați ai guvernului federal sunt ofițerii medicali și stomatologii.

În alte ramuri ale guvernului, președintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, va câștiga anul acesta 223.500 de dolari, judecătorul șef al Curții Supreme a SUA, John Roberts, va câștiga 270.700 de dolari, iar reprezentanții Camerei și senatorii vor câștiga 174.000 de dolari. Generalii cu patru stele vor câștiga 268.000 de dolari pe an, cu toții mai puțin decât câştigă Anthony Fauci, potrivit Forbes.

Citeşte şi Anthony Fauci susţine că vaccinurile anti-COVID sunt mai puţin eficiente împotriva noilor tulpini de coronavirus. „Urmărim cu atenţie”

În ultimii zece ani, în perioada 2010 – 2019, Fauci a câștigat 3,6 milioane de dolari. În 2014, salariul lui Fauci a crescut de la 335.000 dolari la suma actuală, de 417.608 dolari.

Raportul Forbes a mai indicat un interviu pe care Fauci l-a avut cu actorul Matthew McConaughey în august 2020. Actorul l-a întrebat dacă a investit milioane în vaccinurile COVID-19, iar Fauci a răspuns: „Matthew, nu. Sunt angajat guvernamental. Am un salariu guvernamental”.