Anthony Fauci susţine că vaccinurile anti-COVID sunt mai puţin eficiente împotriva noilor tulpini de coronavirus. „Urmărim cu atenţie”

Dr. Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic din Statele Unite, a semnalat că vaccinurile anti-COVID folosite în prezent nu au aceeaşi eficienţă împotriva noilor tulpini de coronavirus.

22 ian. 2021, 22:03
Anthony Fauci susţine că vaccinurile anti-COVID sunt mai puţin eficiente împotriva noilor tulpini de coronavirus. „Urmărim cu atenţie”
Doctorul Anthony Fauci transmite un mesaj

Anthony Fauci a explicat că noua tulpină de COVID, descoperită în Africa de Sud, care este cunoscută drept 501Y.V2, poate evita anticorpii obţinuţi prin tratamentele împotriva virusului SARS-COV-2. În consecinţă, acest lucru ar diminua eficienţa vaccinurilor, aşa cum arată rezultatele preliminare ale unor studiile. Cu toate acestea, specialiştii susţin că rezultatele trebuie analizate pentru ca teoria să se confirme, transmite CNBC.

Citeşte şi: Antony Fauci: „Obiectivul lui Joe Biden de a vaccina 100 de milioane de oameni în 100 de zile este posibil”

Anthony Fauci susţine că vaccinurile anti-COVID sunt mai puţin eficiente împotriva noilor tulpini de coronavirus. „Prezintă mai multe semne de îngrijorare”

Deşi tratamentele nu sunt la fel de eficiente împotriva noilor tulpini de COVID, acestea pot oferi în continuare un grad de protecţie, susţine dr. Fauci, care reconfirmă importanţa vaccinurilor pentru a pune capăt pandemiei.

„Urmărim cu atenţie varianta din Africa de Sud, despre care credem că prezintă mai multe semne de îngrijorare, însă nu considerăm că reprezintă un lucru pe care nu îl putem controla”, a explicat principalul expert epidemiologic din Statele Unite, conform sursei citate.

Citeşte şi: Noua variantă a COVID-19 ar putea fi mai mortală decât se credea inițial

Epidemiologii au avertizat că noile tulpini ale virusului SARS-COV-2 descoperite în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia sunt mult mai contagioase, însă nu prezintă un nivel mai ridicat de mortalitate.

Citește şi: Vaccinul Pfizer împiedică transmiterea coronavirusului. STUDIU

În schimb, un studiu realizat de cercetători Pfizer şi BioNTech arată că vaccinul împotriva noului coronavirus e la fel de eficient împotriva variantei descoperite în Regatul Unit.

„Sunt destul de optimistă cu privire la modul în care vor dispărea aceste noi variante. M-aş putea înşela. Am putea găsi din ce în ce mai multe tulpini, iar vaccinul ar deveni mai puţin potent, însă rămân în continuare optimistă”, a declarat dr. Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlarea Bolilor din SUA (CDC), conform Mediafax.


loading...