Dr. Anthony Fauci: „Este „de bun simţ” să porţi două măşti de protecţie”

Dr. Anthony Fauci, director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat în timpul unei ședințe că este „de bun simț” să porți două măști de protecţie pentru a opri răspândirea de COVID-19.

25 ian. 2021, 22:05
Dr. Anthony Fauci: „Este „de bun simţ” să porţi două măşti de protecţie”

Dr. Anthony Fauci

susține purtarea a două măşti. Oficialii americani din domeniul sănătății sfătuiesc de multă vreme oamenii să poarte o mască de pânză cu trei straturi de protecție sau o mască chirurgicală sau N95, pentru a se proteja împotriva noului coronavirus.

Unii oameni folosesc şi două măşti, una peste alta, pentru a crea o barieră suplimentară de protecție.

Potrivit lui Fauci, este o idee bună, în special în locurile mai aglomerate. „Dacă aveți o acoperire fizică cu un singur strat, puneți un alt strat, este „de bun simț” şi probabil ar fi mai eficient. Acesta este motivul pentru care vedeți oameni cu două măşti”, a spus Fauci la NBC News ‘TODAY, potrivit Business Insider.

Dr. Anthony Fauci: „Vaccinurile sunt mai puţin eficiente împotriva noilor tulpini”

Anthony Fauci a explicat că noua tulpină de COVID, descoperită în Africa de Sud, care este cunoscută drept 501Y.V2, poate evita anticorpii obţinuţi prin tratamentele împotriva virusului SARS-COV-2. În consecinţă, acest lucru ar diminua eficienţa vaccinurilor, aşa cum arată rezultatele preliminare ale unor studiile. Cu toate acestea, specialiştii susţin că rezultatele trebuie analizate pentru ca teoria să se confirme, transmite CNBC.

Citeşte şi: Antony Fauci: „Obiectivul lui Joe Biden de a vaccina 100 de milioane de oameni în 100 de zile este posibil”

Deşi tratamentele nu sunt la fel de eficiente împotriva noilor tulpini de COVID, acestea pot oferi în continuare un grad de protecţie, susţine dr. Fauci, care reconfirmă importanţa vaccinurilor pentru a pune capăt pandemiei.

Urmărim cu atenţie varianta din Africa de Sud, despre care credem că prezintă mai multe semne de îngrijorare, însă nu considerăm că reprezintă un lucru pe care nu îl putem controla”, a explicat principalul expert epidemiologic din Statele Unite, conform sursei citate.

Epidemiologii au avertizat că noile tulpini ale virusului SARS-COV-2 descoperite în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia sunt mult mai contagioase, însă nu prezintă un nivel mai ridicat de mortalitate.

În schimb, un studiu realizat de cercetători Pfizer şi BioNTech arată că vaccinul împotriva noului coronavirus e la fel de eficient împotriva variantei descoperite în Regatul Unit.

Sunt destul de optimistă cu privire la modul în care vor dispărea aceste noi variante. M-aş putea înşela. Am putea găsi din ce în ce mai multe tulpini, iar vaccinul ar deveni mai puţin potent, însă rămân în continuare optimistă”, a declarat dr. Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlarea Bolilor din SUA (CDC), conform Mediafax.