Anthony Fauci ne linişteşte în privinţa variantei Omicron: „Aproape sigur nu e la fel de periculoasă ca Delta”

Este aproape sigur că varianta Omicron nu provoacă cazuri mai grave de COVID-19 decât Delta, a declarat marţi, pentru AFP, imunologul Anthony Fauci.

07 dec. 2021, 19:41
Anthony Fauci ne linişteşte în privinţa variantei Omicron: „Aproape sigur nu e la fel de periculoasă ca Delta”

Anthony Fauci spune că va trebui aşteptat încă „două săptămâni, cel puţin” pentru a şti dacă varianta Omicron este chiar mai puţin periculoasă.

Este aproape sigur că nu este mult mai gravă decât Delta„, a afirmat Fauci, consilier al Casei Albe pentru criza sanitară. „Există unele semne ce arată că ar putea fi chiar mai puţin severă„, a adăugat el în cursul unui interviu telefonic acordat agenţiei franceze de presă.

Citeşte şi Anthony Fauci dezvăluie primele rezultate ale analizei variantei Omicron. „Testele preliminare sunt încurajatoare”

Cred că va lua încă două săptămâni cel puţin în Africa de Sud, iar apoi când vom avea mai multe infecţii în restul lumii se va şti mai clar, dar s-ar putea să ne ia mai mult timp pentru a vedea nivelul real de gravitate„, a subliniat el.

Datele provenite din Africa de Sud nu trebuie suprainterpretate, a avertizat dr. Fauci, indicând că populaţia acestei ţări are particularitatea de a fi foarte tânără. Dar noua variantă este cu toate acestea ‘în mod clar mult mai contagioasă’, probabil mai mult decât Delta, a afirmat el.

Anterior, într-un interviu pentru CNN, Fauci declarase că datele preliminare despre varianta Omicron sunt „cât de cât încurajatoare”.

Citeşte şi Anthony Fauci anticipează al cincilea val al pandemiei, de sărbătorile de iarnă. Imunologul cere deja limitarea întâlnirilor de Crăciun şi Anul Nou


loading...