Anticoncepţionalele: Argumente PRO şi CONTRA

Pare o măsură de contracepţie ideală, dar anticoncepţionalele au şi dezavantaje, de care trebuie să ţii cont.

RomaniaTV.net
07 aug. 2013, 09:30
Anticoncepţionalele: Argumente PRO şi CONTRA

Iată câteva dintre cele mai importante argumente pro şi contra anticoncepţionalelor.

Partide de sex mai reuşite. De acum nu va mai trebui să vă opriţi în momentele cele mai importante şi să stricaţi un orgasm intens pentru a pune prezervativul sau pentru ca partenerul tău să ejaculeze afară.

Metoda ta de contraceptie e sigura?

Deşi are o eficienţă ridicată în a te proteja de o sarcină nedorită, anticoncepţionalele nu te pot proteja şi de bolile cu transmitere sexuală. Dacă ai un partener stabil, faceţi analizele pentru a înlătura orice îndoială şi pentru a vă bucura de partide de sex fără griji. Dacă ai un partener nou, foloseşte întotdeauna prezervativul!

Cele mai importante noutati despre contraceptie

Uită de zilele în care stăteai chircită de durere în pat în perioada menstruaţiei. Pastilele contraceptive îţi regularizează menstruaţia şi o transformă într-o perioadă mai uşor de suportat. În plus, pot dispărea şi problemele acneice.

Anumite efecte secundare îţi pot da mare bătaie de cap în primele luni în care iei anticoncepţionale: sensibilitate crescută în zona sânilor, dureri de cap, greţuri, ameţeli, sângerări permanente. Acestea se manifestă diferit în funcţie de organism. Dacă persistă este bine să întrerupi tratamentul şi să îi ceri ginecologului tău alte pilule.

Citeste mai multe despre anticonceptionale pe Cosmopolitan.ro.