Antonescu: Băsescu face glume de cârciumă VIDEO

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu nu i-a făcut nicio ofertă serioasă lui Victor Ponta privind funcţia de premier, iar ceea ce face şeful statului acum sunt "glume de cârciumă".

RomaniaTV.net
19 mart. 2012, 11:20
Antonescu: Băsescu face glume de cârciumă VIDEO

Antonescu a arătat că în manualele de politică scrie că astfel de oferte nu sunt făcute şi anunţate aşa cum a procedat Traian Băsescu. „Asemenea lucruri nu se povestesc după cinci săptămâni şi la o săptămână după ce preşedintele a spus şi că dacă am câştiga alegerile nu i-ar da mandatul lui Ponta. Astea sunt glume de cârciumă şi eu încerc să discutăm despre politică”, a spus Antonescu, citat de Mediafax.

De asemenea, el a subliniat că preşedintele Băsescu nu a făcut la consultările cu PNL nicio ofertă serioasă privind funcţia de prim-ministru pentru Ponta. „Asta scrie în manualele de politică, manualele de comunicare politică. Ştie toată lumea că dacă ar fi fost o ofertă serioasă preşedintele ar fi formulat-o şi vă rog să consultaţi stenograma. Nu a formulat nicio secundă o astfel de ipoteză. Preşedintele ar fi trebuit să anunţe la sfârşitul negocierilor acest lucru oficial, ca să ştie lumea ce a propus USL şi USL nu a vrut”, a argumentat liderul PNL.

Totodată, el a arătat că toată această discuţie despre „oferta” lui Traian Băsescu nu poate continua decât „în termeni umoristici”. „Dacă vreţi să ne distrăm, în termeni umoristici mai discutăm. Însă ca de acum încolo trei săptămâni să vorbim despre acest lucru penibil, nu cu mine”, a mai spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la B1 TV, că, după demisia lui Emil Boc din funcţia de premier, el i-a oferit liderului PSD Victor Ponta mandatul de prim-ministru, însă a fost refuzat de USL. El a precizat că a făcut această ofertă în timpul consultărilor de la Cotroceni cu USL, după demisia lui Emil Boc din funcţia de prim-ministru.

Preşedintele Băsescu a precizat că Victor Ponta nu i-a răspuns, dar că „în locul lui” prima dată a răspuns liderul PNL Crin Antonescu, iar apoi liderul PC Daniel Constantin. Şeful statului a precizat că, dacă liderii USL vor susţine că nu s-a întâmplat aşa, el va pune la dispoziţie atât înregistrarea audio a discuţiei, cât şi transcrierea.

Şeful statului i-a dat moderatorului emisiunii transcriptul discuţiei pe care a avut-o la consultările de la Cotroceni cu liderii USL după demisia lui Emil Boc. Din pasajele citite de către moderator din transcrierea discuţiei, care i-a fost dată de către preşedinte, reieşea că Traian Băsescu a făcut această propunere. Ulterior, în emisiune, preşedintele Băsescu a susţinut că „propunerea nu trebuia refuzată”.