Antonescu: Băsescu și Boc sunt ultimii lideri comuniști ai Europei

Crin Antonescu, președintele PNL, a afirmat că președintele Băsescu și premierul Boc sunt ultimii lideri comuniști importanți ai Europei, în replică la spusele lui Boc ce-i etichetase pe liderii opoziției ca „dinozauri populiști”.

RomaniaTV.net
10 dec. 2011, 09:02
Antonescu: Băsescu și Boc sunt ultimii lideri comuniști ai Europei

Crin Antonescu a afirmat, într-o declaraţie de presă, la Ploieşti, răspunzând unei întrebări, că afirmaţia premierului Emil Boc potrivit căreia liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, sunt „dinozauri populişti” este „lipsită de imaginaţie”, informează Mediafax. În acest context, Crin Antonescu a spus că cine a citit programul economic sau oricare dintre programele USL, nu poate găsi în acestea vreun element populist.

„Nu cred că ultimii doi lideri importanţi comunişti din Europa, Traian Băsescu şi Emil Boc, pentru că e singurul prim-ministru din Uniunea Europeană care a fost comunist, pot folosi termenul de dinozaur la adresa unor preopinenţi politici”, a ripostat președintele PNL.

Liberalul consideră însă că spusele lui Boc nu ar trebui luate în serios și dezbătute public. „Nu cred că trebuie să facem discuţii despre aceste lozinci pe care le debitează Emil Boc”, a spus Antonescu.

Liderii partidelor din opoziţie au rămas singurii dinozauri populişti din Uniunea Europeană şi nu pricep ce se întâmplă în lume, cerând Guvernului să majoreze pentru 2012 deficitul cu încă patru procente în timp ce liderii UE discută despre limitarea deficitului bugetar la 3%, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

„Domnii Antonescu şi Ponta – s-au supărat că am tot spus Antonescu şi Ponta – aceşti domni preşedinţi de partide din opoziţie cred că au rămas singurii dinozauri populişti din Uniunea Europeană şi nu pricep ce se întâmplă în lume. Ei propun pentru 2012 să mărim deficitul cu încă 5,2 miliarde euro, deci cu aproape patru procente din PIB, dar nu vin cu răspunsul la întrebarea: de unde şi cine ne împrumută aceşti bani ? Ei vor să facă exact aceeaşi politică populistă care a dus Uniunea Europeană pe marginea prăpastiei”, a spus Boc, vineri, la postul public de radio.