Băsescu le-a scris lui Ponta şi Antonescu. Ce AVERTISMENT le-a transmis şeful statului

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că preşedintele Traian Băsescu le-a scris lui, ca preşedinte al Senatului, şi premierului Victor Ponta legat de numirea procurorului general şi a şefului DNA şi a arătat că nici el, nici prim-ministrul nu au atribuţii în această privinţă.

RomaniaTV.net
23 feb. 2013, 20:45
Băsescu le-a scris lui Ponta şi Antonescu. Ce AVERTISMENT le-a transmis şeful statului

„Astăzi (sâmbătă – n.r.), preşedintele ţării, domnul Băsescu, îi scrie din nou lui Victor Ponta, primului-ministru, îmi scrie mie, ca preşedinte al Senatului, punându-ne în vedere că dacă nu punem mai repede procurorii, cei doi procurori, procurorul general şi şeful DNA, o să fim vinovaţi de neintrarea în Schengen, ignorând complet faptul că nu numai eu ca preşedinte al Senatului, dar chiar şi primul-ministru nu avem niciun fel de atribuţie în această privinţă. Mecanismul este foarte bine cunoscut: ministrul Justiţiei propune, CSM avizează” a spus Antonescu, într-o emisiune a postului Antena 3.

El a menţionat că a primit scrisoarea în cursul serii. „(…) în sensul că noi vom fi vinovaţi dacă nu intrăm în Schengen. Asta în vreme ce Victor Ponta se duce la Paris, are o întâlnire excepţională cu preşedintele Hollande, cu premierul francez, asta în vreme ce eu mă întâlnesc ieri (vineri – n.r.) cu preşedintele Senatului olandez şi luni, la Amsterdam, împreună cu toţi prietenii noştri liberali, cu toţi liderii liberali ai Europei, inclusiv primul-ministru al Olandei, vom avea întâlniri şi discuţii pe această temă, Schengen adică”, a mai spus liderul PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a respins, în 18 ianuarie, propunerile privind numirile lui Tiberiu-Mihail Niţu şi Ioan Irimie în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi, respectiv, de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), trimise de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.