Antonescu cere „moraliştilor” din PSD să se abţină de la aprecieri despre PNL

Crin Antonescu i-a cerut, la România TV, lui Marian Oprişan şi altor "moralişti" din PSD să se abţină de la aprecieri privind activitatea internă a PNL. Pe de altă parte, Antonescu a salutat poziţia lui Victor Ponta legată de primirea în PNL a senatorului Sorina Plăcintă.

RomaniaTV.net
14 iun. 2012, 18:17
Antonescu cere „moraliştilor” din PSD să se abţină de la aprecieri despre PNL

Crin Antonescu consideră exagerată reacţia preşedintelui CJ Vrancea, după ce senatorul Sorina Plăcintă s-a înscris în filiala PNL din acest judeţ, din moment ce Plăcintă nu a fost propusă pentru vreo funcţie. „N-am propus-o şi nici nu cred că o vom propune pe doamna Sorina Plăcintă pentru vreo funcţie publică, dar nu sunt eu cel care decide asta”, a spus Antonescu.

El a apărat, în schimb, dreptul PNL de a-şi gestiona singur viaţa de partid. „Aş face apel la Marian Oprişan şi alţi moralişti din PSD să fie mai parcimonioşi în a face aprecieri la adresa PNL”, a spus Antonescu adăugând că liberalii s-au abţinut de la comentarii în cazurile pesedişti de frunte au făcut afaceri cu demcorat-liberali.

Preşedintele PNL nu are însă ce-i reproşeze lui Ponta în legătură cu scandalul iscat. „Victor Ponta ori nu e atât de intens moralist ca Marian Oprişan, ori a înţeles ce se ştie demult”, a spus liberalul.

După ce preşedintele CJ Vrancea a transmis PNL „să se spele pe cap cu Plăcintă”, Ponta a încercat să calmeze spiritele afirmând că nu este treaba PSD să se implice în afacerile interne ale PNL.

Ponta a avut o discuţie pe această temă cu Marian Oprişan. „I-am spus să nu ne uităm peste gard la PNL, după cum nici PNL nu se uită peste gard la noi. În cadrul USL, nu-mi plac aceste atacuri. Deciziile PNL sunt ale lor”, a declarat, joi, preşedintele PSD.

Acesta a amintit că succesul de la alegerile locale s-a datorat colaborării strânse dintre partidele componente ale USL, aceeaşi reţetă a succesului urmând să fie aplicată şi la alegerile parlamentare. „Una dintre explicaţiile victoriei asupra PDL a fost capacitatea USL de a avea candidaţi comuni”, a spus primul-ministru.

El a precizat că şi la parlamentare vor fi candidaţi comuni, susţinuţi de toate partidele din USL, dar desemnarea candidaţilor va fi o chestiune decisă de fiecare dintre cele trei formaţiuni politice. „Eu nu mă bag în ograda PNL să le spun ce candidaţi să pună la alegerile parlamentare”, a conchis Victor Ponta.

Trecerea Sorinei Plăcintă la PNL a provocat scandal în USL Vrancea. Baronul pesedist Marian Oprişan i-a transmis liderului PNL, Nini Săpunaru, că a luat cea mai proastă decizie şi că nu o va susţine pe Sorina Plăcintă în nicio funcţie publică.

„E decizia PNL, în raport cu opinia publică vor fi sancţionaţi. Populaţia să se supere pe PNL, nu pe PSD. Atât îi duce capul! Este o decizie proastă, foarte proastă! Pană acum au ţinut populaţia în jaf, au luat fonduri europene POS DRU, au făcut patinoare pe care nu se dă nimeni şi alte scandaluri. Nini Săpunaru să se spele pe cap cu Sorina Plăcintă”, a declarat Mariaan Oprişan pentru Ziarul de Vrancea.