Antonescu despre arestarea lui Uioreanu: Este o nouă lovitură pentru noi ca partid

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că arestarea preventivă a preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu, cercetat pentru fapte de corupţie, este o lovitură pentru partid.

RomaniaTV.net
29 mai 2014, 21:00
Antonescu despre arestarea lui Uioreanu: Este o nouă lovitură pentru noi ca partid

‘Asta este o nouă lovitură şi pentru noi ca partid, şi pentru mine personal, este un om pe care îl cunosc. Asta este, mersul justiţiei. Am văzut acuzaţiile, evident că m-aş bucura să nu se dovedească, să nu se confirme. E de necrezut, sunt oameni aşezaţi, sunt oameni care au după ce bea apă, sunt oameni cu un anumit prestigiu. (…) În conformitate cu statutul, dacă vom fi în situaţia respectivă, probabil va fi exclus din partid. O să ne informăm şi dacă se intră într-o astfel de situaţie, probabil ca va fi exclus, dar eu cred că dacă suntem într-o astfel de situaţie dânsul va şi demisiona’, a afirmat Crin Antonescu la B1 TV.

Citeşte şi DNA: Uioreanu a luat şpagă pentru sondaje politice înainte de alegerile europarlamentare

Întrebat cum apreciază activitatea instituţiilor structurilor specializate din justiţie şi dacă procurorii sunt manipulaţi de Traian Băsescu, cum clama mai demult USL, Antonescu a afirmat, potrivit Agerpres: ‘Poate că şi erau pe vremuri. Cred astăzi că din diferite motive, dar care nu ţin neapărat numai de mine, eu cred că toată lumea a greşit în chestiunea asta, pentru că, pe de o parte, Traian Băsescu nu a făcut doar cât trebuia facă şi anume un preşedinte care să facă temă centrală din noul curs al acestor instituţii, din ce a însemnat reforma reală a justiţiei în mandatul său, el a trecut mult mai departe, în discursul său tot de tip politic tot incendiar, tot provocator, i-a declarat pe toţi adversarii săi politici ca un fel de vinovaţi încă necondamnaţi’.

În ceea ce priveşte activitatea DNA, Antonescu a spus că lucrul esenţial este că această activitate există şi nu se poate contesta faptul că după 2005 această instituţie a început să funcţioneze pentru prima dată.