Antonescu, despre două ministere pentru PC: Nu am ajuns să discutăm, e o chestiune de finisaj

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Alexandria, că în ceea ce priveşte alocarea pe partide a portofoliilor în viitorul Cabinet al USL nu s-a luat nicio decizie, fiind "o chestiune de finisaj" la momentul finalizării structurii viitorului Guvern.

RomaniaTV.net
14 dec. 2012, 14:24
Antonescu, despre două ministere pentru PC: Nu am ajuns să discutăm, e o chestiune de finisaj

Antonescu a fost întrebat dacă PC îi vor reveni două ministere, după cum a afirmat preşedintele PC, Daniel Constantin.

„Suntem în faza construirii structurii acestui Guvern, nu am ajuns să discutăm, deci cu atât mai puţin să stabilim cine, ce minister ia. Asta e o chestiune de finisaj, câte ministere dacă vor reveni cutărui partid şi cine sunt, vor fi titulari. Astea sunt lucruri care se decid în ultima etapă a alcătuirii Guvernului şi pe care le veţi cunoaşte în întregime în momentul în care premierul, în numele nostru, al tuturor din USL, va prezenta Guvernul. În acest moment, nu sunt decizii luate în legătură cu asta şi, ca atare, nu am ce să vă spun”, a răspuns Antonescu.

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, Antonescu a precizat că PC îi va reveni o funcţie de vicepreşedinte al Senatului, dar nu poate spune cine va ocupa această poziţie.

„Conform algoritmului politic, PC are dreptul la un vicepreşedinte, dacă va fi Dan Voiculescu acela sau nu, e decizia PC”, a precizat Antonescu.

PC va avea în viitorul guvern două portofolii, unul fiind Ministerul Agriculturii, a precizat, joi, preşedintele PC, Daniel Constantin.

Constantin a menţionat că în privinţa celui de-al doilea portofoliu încă nu s-a stabilit nimic şi că vor fi discuţii după ce va fi încredinţat mandatul de premier lui Victor Ponta.

Constantin a precizat însă că există şi posibilitatea ca PC să-i fie repartizat şi IMM sau Ministerul Fondurilor Europene precum şi alte ministere.

„Partidul, de-a lungul timpului, a reprezentat interesele IMM, ale mediului de afaceri, o posibilitate poate fi în continuare Ministerul Fondurilor Europene, precum şi alte ministere. Sunt oameni extrem de mulţi care pot reprezenta partidul în guvern”, a adăugat Daniel Constantin.

 

Daniel Constantin, preşedintele PC, a precizat joi că partidul său va avea două portofolii în viitorul guvern, unul din acestea fiind Ministerul Agriculturii. Privind al doilea minister, Constantin a spus că vor avea loc discuţii după ce Victor Ponta va ajunge premier. El a mai precizat că IMM sau Ministerul Fondurilor Europene sunt de asemenea variante pentru Partidul Conservator.

„Partidul, de-a lungul timpului, a reprezentat interesele IMM, ale mediului de afaceri, o posibilitate poate fi în continuare Ministerul Fondurilor Europene, precum şi alte ministere. Sunt oameni extrem de mulţi care pot reprezenta partidul în guvern”, a declarat Constantin.