Antonescu răspunde acuzaţiilor de ŞANTAJ: Nu am văzut aşa MIZERII nici la Traian Băsescu. L-am sunat pe Ponta

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a criticat în termeni duri scandalul iniţiat de senatorul PSD Liviu Pop, care afirmă că el s-ar fi întâlnit cu Traian Băsescu pe 10 februarie şi ar fi decis ruperea USL.

RomaniaTV.net
16 iun. 2014, 16:34
Antonescu răspunde acuzaţiilor de ŞANTAJ: Nu am văzut aşa MIZERII nici la Traian Băsescu. L-am sunat pe Ponta

La această discuţie, potrivit lui Liviu Pop, Traian Băsescu i-ar fi prezentat lui Crin Antonescu dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, în care ar exista probe că fostul lider al PNL ar fi luat bani. Cu această ocazie, Pop spune că Băsescu i-a cerut lui Antonescu să se retragă de la prezidenţiale.

Antonescu şi-a exprimat uimirea faţă de asemenea afirmaţii calomnioase şi a spus că l-a sunat chiar şi pe premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, pentru a vedea dacă are vreun amestec în acest scandal.

Senator PSD: Băsescu s-a ÎNTÂLNIT cu Antonescu pe 10 februarie şi i-a cerut să se RETRAGĂ de la prezidenţiale

„Aşa ceva nu am mai văzut, aşa ceva nu a fost făcut la adresa mea făcut nici măcar de către oamenii lui Traian Băsescu, care a fost un adversar politic permanent. E cea mai mare mizerie care mi se întâmplă, nici nu ştiu ce i se întâmplă domnului Uioreanu, nici cu alţii. Nu mai ştiu ce am făcut în 10 februarie. Dar vă spun ce nu am făcut: nu m-am întâlnit cu domnul Băsescu. Vă spun un lucru: l-am sunat pe domnul Ponta după ce am văzut acest lucru. Nu l-am mai sunat de atunci, dar acum nu am mai putut. Şi mi-a zis că nu are nicio legătură cu acest scandal, realizat de domnul Pop”, a declarat Antonescu, în direct la România TV.

Fostul lider al liberalilor a declarat că decizia sa de a renunţa la candidatura la prezidenţiale nu a fost constrânsă din exterior.

„În legătură cu candidatura mea la preşedinţie, nu există niciun motiv exterior voinţei mele, la Bucureşti, Washington, oriunde, care să mă fi influenţat. Sunt nişte mizerii care apar într-o mocirlă de care lumea s-a săturat. Îl somez pe domnul Pop să-şi argumenteze spusele. Nu poţi să arunci cu noroi în halul asta. Asemenea mizerii sunt de joasă speţă, chiar şi dacă mă întâlneam de un milion de ori cu Traian Băsescu. Nu mai doresc să candidez la preşedinţie, dar nu există niciun motiv, în afara voinţei mele, care să mă fi determinat la acest lucru”, a mai spus Antonescu.

Senatorul PSD Liviu Pop le-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu şi fostului lider al PNL, Crin Antonescu, în care îi întreabă despre o întâlnire pe care cei doi ar fi avut-o la data de 10 februarie, în care s-ar fi pus bazele ruperii USL. Pop spune că deţine informaţii potrivit cărora Băsescu i-a cerut lui Antonescu să se retragă de la prezidenţiale.

„Avem informaţii clare că preşedintele Băsescu a avut o întâlnire de grad zero în data de 10 februarie anul curent cu domnul Antonescu, în care conducătorului liberalilor i s-au adus la cunoştinţă că există probe şi înregistrări incriminatoare referitoare la mita de la preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Scopul a fost unul singur, se pare că Băsescu i-a cerut lui Antonescu să se retragă de la prezidenţiale, vehiculând varianta Ponta – preşedinte, Antonescu – premier, scenariu care reiese din declaraţiile lui Băsescu de a doua zi.(…)

Domnule Antonescu, e adevărat ca vi s-a cerut retragerea din cursa prezidenţialelor în schimbul creării unei drepte unite sub conducerea lui Băsescu? Domnule Băsescu, recunoaşteţi că i-aţi asigurat protecţie lui Antonescu în acest dosar?”, precizează Liviu Pop, într-un comunicat de presă.