Antonescu îi dă dreptate lui Băsescu: Sunt de acord că nu se poate adopta o lege pentru o companie

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, într-o intervenţie la un post de televiziune, că în principiu este de acord cu afirmaţia preşedintelui Băsescu potrivit căreia Parlamentul nu poate adopta o lege care să se refere la o companie.

RomaniaTV.net
16 sept. 2013, 19:00
Antonescu îi dă dreptate lui Băsescu: Sunt de acord că nu se poate adopta o lege pentru o companie

Întrebat dacă este de acord cu afirmaţia preşedintelui Băsescu potrivit căreia Parlamentul nu poate adopta o lege care să se refere la o companie, Antonescu a răspuns: „În principiu sunt de acord. Dar nu decid de unul singur, chiar dacă sunt preşedintele Senatului. Preşedintele Senatului e speaker, nu decid eu ce intră şi ce nu pe ordinea de zi„.

Antonescu a spus, de asemenea, că are rezervele sale legate de proiect şi a apreciat că „ping-pong”-ul din ultima perioadă privind proiectul Roşia Montană echivalează cu „ezitarea asumării unei responsabilităţi care ar trebui să fie prin excelenţă guvernamentală”.

CITEŞTE ŞI: Ponta îl înţeapă pe Antonescu: Nu-l susţinem cu forţa la Preşedinţie

Comentând afirmaţia preşedintelui Băsescu potrivit căruia preşedintele Senatului ştie că actualul proiect care se referă inclusiv la Roşia Montană este neconstituţional, Antonescu a spus: „Nu ştie Băsescu ce ştiu eu şi ce nu ştiu”.

Crin Antonescu a precizat că, în ciuda opiniilor diferite în problema Roşia Montană ale liderilor USL, alianţa nu ar trebui să fie în pericol. „Acest proiect privitor la Rosia Montana in legatura cu care avem pozitii diferite… am avut pozitii diferite si in legatura cu modalitatea in care au fost numiti procurorii, am avut pozitii diferite in situatia in care am spus „luati ministerul Justitiei”, in conditiile in care ne revenea noua… nu inseamna, neaparat, ca se rupe coalitia. (…) Nu decurge de aici obligatia de a rupe o alianta care ofera o stabilitate politica Romaniei si care are obligatii fata de electorat. Eu sper sa nu fie nevoie, dar sa stiti ca vom vedea ce ne rezerva viitorul. Nu este nici asta exclus, dar eu sper sa nu se intample”, a comentat Antonescu.