Antonescu: Incidentele din Piaţa Universităţii erau inevitabile

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că incidentele violente erau inevitabile în condiţiile în care Parlamentul nu mai reprezintă, datorită preşedintelui Băsescu, forul firesc în care disputele politice sunt soluţionate prin dialog.

RomaniaTV.net
14 ian. 2012, 20:05
Antonescu: Incidentele din Piaţa Universităţii erau inevitabile

Liberalul regretă că s-a ajuns la violenţe de stradă, în care sunt victime atât dintre protestatari, cât şi dintre jandarmi. „Asemenea manifestări spontane acolo ajung. Nu degeaba se spune că, într-o democraţie, oamenii dezbat în Parlament ca să nu se bată în stradă”, a declarat Antonescu pentru România TV.

Preşedintele PNL susţine că Traian Băsescu a condus o politică deliberată de minimalizare a rolului de for de dezbatere politică a Parlamentului, precum şi a vocilor din societatea civilă. „Din păcate, nu este decât începutul, dacă lucrurile nu sunt curmate de oamenii politici responsabili”, a apreciat liberalul.

O altă explicaţie a incidentelor de sâmbătă seara ar fi acumularea nemulţumirilor în societatea românească. „Acesta este vârful icebergului acumulării tensiunilor sociale”, a declarat Crin Antonescu.