Antonescu: Insultele şi ameninţările lui Băsescu la adresa CCR şi a Guvernului, inadmisibile VIDEO

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat luni, la finalul ceremoniei de învestire a noilor miniştri din guvernul Ponta, că Traian Băsescu procedează inadmisibil, cu insulte şi ameninţări prin declaraţiile sale din ultimele zile.

RomaniaTV.net
06 aug. 2012, 19:31
Antonescu: Insultele şi ameninţările lui Băsescu la adresa CCR şi a Guvernului, inadmisibile VIDEO

„Am în fiecare zi spectacolul trist şi descurajant pe care o persoană privată, fost preşedinte al României (Traian Băsescu, n.r.), îl oferă, care răstălmăceşte şi impune interpretări legate de ceea ce trebuie să facă Curtea Constituţională. Nu cred că acest spectacol trist ar trebui băgat în seamă. Există un aspect la care trebuie să ne referim. Persoana respectivă procedează inadmisibil, cu insulte, cu ameninţări la intimidarea CCR, a Guvernului, la adresa instituţiilor şi a oamenilor care au calitate oficială de a răspunde CCR”, a declarat Crin Antonescu la Palatul Cotroceni.

„Este un mesaj care li se dă cetăţenilor în fiecare seară. Nu contează legea, eu spun Parchetului pe cine să cheme mâine, eu spun CCR ce trebuie să ceară şi ce nu, eu ameninţ primarii, chestorii, miniştrii cu puşcăria. Este inadmisibil!”, a mai spus preşedintele interimar.

Antonescu a mai declarat că mesajul care trebuie transmis românilor este ca nimeni în România nu trebuie să se teamă, „mimeni nu se poate lăsa intimidat de ameninţări iresponsabile”.

„Am încredere că instituţiile şi că noul Guvern vor ştii să acţioneze şi să comunice, în aşa fel încât, toţi cetăţenii României să înţeleagă că trăiesc într-o ţară liberă, unde nu funcţionează ameninţările şi insultele”, a conchis Antonescu.