Antonescu: Lipsa de reacţie privind declaraţiile lui Blănculescu arată că premierul e de acord cu ele

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri că lipsa de reacţie din partea lui Victor Ponta în legătură cu declaraţiile lui Ionel Blănculescu despre NATO arată că premierul împărtăşeşte punctul de vedere al consilierului său onorific.

RomaniaTV.net
09 apr. 2014, 11:20
Antonescu: Lipsa de reacţie privind declaraţiile lui Blănculescu arată că premierul e de acord cu ele

„Constat cu mare regret că deşi au trecut patru-cinci zile, cred, de la declaraţiile pe care consilierul onorific al primului ministru, Ionel Blănculescu, le-a făcut cu privire la NATO, la mişcările de trupe americane, domnul Ponta nu a reacţionat încă. Eu declar public că înţeleg din lipsa de reacţie a domnului Ponta care nu numai că nu l-a destituit pe Ionel Blănculescu din funcţia respectivă, dar mici măcar nu s-a delimitat de declaraţiile pe care acesta le-a făcut, înţeleg din asta că domnul Ponta împărtăşeşte punctul de vedere al consilierul său. Într-un mod duplicitar, domnul Ponta vine la serbarea a 10 ani de la apartenenţa la NATO şi face declaraţii de seriozitate, de stabilitate şi de loialitate în interiorul NATO şi, pe de altă parte, îşi pune sau îşi lasă unul dintre consilieri să facă declaraţiile despre care am mai vorbit”, a spus Antonescu într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Ionel Blănculescu, consilierul onorific al premierului Victor Ponta, a afirmat, potrivit presei centrale, că scutul antirachetă de la Deveselu şi suplimentarea numărului de militari americani fac din România o „ţintă perfectă”.

„Scutul antirachetă de la Deveselu şi, acum, escaladarea înarmării ţării noastre, prin prezenta manevră americană, nu fac altceva decât să contribuie la desăvârşirea calităţii de ţintă perfectă pentru România”, a spus Ionel Blănculescu într-un interviu.