Antonescu: Nu ne temem de Traian Băsescu. Îi cer să renunţe la intimidări

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, marţi seara, că declaraţiile lui Traian Băsescu reprezintă o tentativă de intimidare a partidelor politice din România. Antonescu susţine că liderii partidelor politice nu pot accepta folosirea unui asemenea ton din partea preşedintelui şi nici ameninţările aduse lor.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 18:04
Antonescu: Nu ne temem de Traian Băsescu. Îi cer să renunţe la intimidări

„Declaraţia lui Traian Băsescu reprezintă o încercare inacceptabilă de ameninţare şi intimidare a partidelor politice din România şi a instituţiei fundamentale a democraţiei româneşti, Parlamentul„, a spus Crin Antonescu, imediat după apelul preşedintelui ca majoritatea parlamentară să înceteze atacurile la adresa instituţiilor statului.

Liberalul a precizat că toate deciziile Parlamentului din ultima perioadă s-au făcut cu respectarea legilor şi a Constituţiei.

„Nimeni nu poate cenzura dreptul reprezentanţilor poporului român, Parlamentul care este singurul legiuitor legitim, să ia decizii referitoare la funcţionarea Parlamentului”, a apreciat Antonescu, arătând că nu au fost puse în discuţie instituţii ca atare, ci doar înlocuirea unor persoane.

„Românii au nevoie de instituţii puternice, de ordine, de democraţie şi de funcţionare corectă a instituţiilor. Îi cer la rândul meu, în calitate de preşedinte ales al Senatului României, preşedintelui României, să renunţe la intimidări, să renunţe la ameninţări, să renunţe la convingerea absurdă şi nefastă că poate dicta tuturor şi orice în această ţară„, a spus Crin Antonescu.

Nici eu, nici ceilalţi lideri politici pe care preşedintele Băsescu a încercat să-i ameninţe nu ne temem de Traian Băsescu. Niciunul dintre noi nu acceptă un asemenea ton şi nici dreptul nimănui de a ne ameninţa”, a avertizat liderul liberalilor.

„Dorim o justiţie corectă, eficientă, depolitizată. Niciunul dintre noi nu avem, nu am  avut şi nu vom avea dosare penale pe care justiţia să le închidă, cum are Traian Băsescu. Nu am provocat niciun fel de contravenţie sau infracţiune vreodată. Îmbrăţişăm toate valorile europene, în primul rând o justiţie corectă, depolitizată. Preşedintele afectează încă o dată imaginea ţării semănând cu un alt conducător al aceste ţări în decembrie 1989”, a spus Crin Antonescu.

„Îi cer la rândul meu, ca preşedinte ales al Senatului, să renunţe la intimidări să renunţe la ameninţări şi la convingerea absurdă şi nefastă că poate influenţa Parlamentul României”, a ripostat liberalul.