Antonescu: Ponta nu e serios când afirmă că vrea refacerea USL. Încearcă să câştige voturi sau dezertări

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni seara că afirmațiile premierului Victor Ponta referitoare la refacerea USL nu reprezintă o intenție serioasă. El a ținut să precizeze că, de fapt, este vorba "doar de jocuri pentru a mai câștiga câteva voturi sau câteva dezertări".

RomaniaTV.net
18 mart. 2014, 07:23
Antonescu: Ponta nu e serios când afirmă că vrea refacerea USL. Încearcă să câştige voturi sau dezertări

„Nu e nici teatru, nici intenție serioasă. Este o formă destul de ieftină de politicianism, care nu cuprinde nicio intenție autentică — ar fi și caraghios, nu? Acum trei săptămâni, acest mare proiect, care a fost USL-ul, a eșuat. Nu știu dacă sunt mulți oameni pe care domnul Ponta îi poate păcăli cu această retorică ieftină, la trei săptămâni după ce proiectul a eșuat așa cum a eșuat, și sigur că, pe de altă parte, spun că e politicianism, pentru că, în fond, aici e vorba doar de jocuri pentru a mai câștiga câteva voturi sau câteva dezertări”, a spus Antonescu, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv, citat de Agerpres.

El a arătat că în ceea ce privește speranța ca PNL să obțină un rezultat prost la europarlamentare președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta „din nou se întâlnesc”.

„Ceea ce trebuie să știe domnul Ponta definitiv și cei care eventual îl mai cred este că indiferent ce rezultat va obține PNL la europarlamentare, nimeni, în acest partid, nu va aduce PNL-ul în condiția de vasal al PSD-ului și, ca atare, vorbim despre o nălucă cu care domnul Ponta încearcă să mai păcălească vreo câțiva alegători sau câțiva simpatizanți”, a adăugat liderul PNL.

Crin Antonescu a mai spus că „există un vis comun pe o anumită porțiune” pentru Ponta și Băsescu. „Domnul Ponta vrea, chipurile, un USL fără Antonescu, domnul Băsescu vrea, chipurile, o dreaptă tot fără Antonescu. Ca factor comun în acest vis, eu mă simt flatat, dar le spun ambilor că indiferent ce se întâmplă cu Antonescu, nici USL nu va mai exista, și nici PNL nu va deveni vreodată un partid satelit sau un partid coordonat, subordonat lui Traian Băsescu”, a adăugat el.