Antonescu: Poziţia ambasadelor e corectă în cazul modificărilor la Codul penal şi de luat în seamă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că poziţia exprimată în ultimele zile de mai multe ambasade în România este una "corectă" şi de luat în seamă, afirmând că spre deosebire de anul 2012 "din păcate astăzi au motive să-şi exprime îngrijorarea".

12 dec. 2013, 09:55
Antonescu: Poziţia ambasadelor e corectă în cazul modificărilor la Codul penal şi de luat în seamă

„Pe fond, atâta vreme cât există dubii asupra modificărilor făcute la Codul penal, aceste declaraţii sunt corecte şi sunt luate în seamă”, a afirmat Antonescu, într-o conferinţă de presă, referindu-se la reacţia mai multor ambasade europene şi a misiunii diplomatice a SUA în legătură cu modificările aduse Codului Penal.

„Dacă în vara anului 2012 au dat declaraţii greşite, cam aceleaşi ambasade, despre situaţia din România, declaraţii care au ignorat voinţa liber şi democratic exprimată a milioane de cetăţeni români, declaraţii care au reluat în mod eronat acuzaţii niciodată dovedite, formulate de partizani ai domnului Băsescu, trebuie să spun din păcate că astăzi au motive să-şi exprime îngrijorarea, că astăzi au dreptate”, a declarat Antonescu.

El a afirmat că ar fi fost foarte bucuros ca Ambasada SUA, care a dat un comunicat în care vorbea despre egalitatea în faţa legii, să fi reacţionat în momentul în care Daniel Morar „a proclamat o imunitate specială, în afara şi împotriva Constituţiei României, pentru preşedintele Traian Băsescu”.

Liderul PNL a mai susţinut că s-ar fi bucurat ca şi ambasadorul Olandei să-şi exprime îngrijorarea legată de faptul că DNA nu dă niciun răspuns pe sesizările înaintate în cazul fostei guvernări.

Totodată, Antonescu a susţinut că şi-ar fi dorit ca şi ambasadorul Marii Britanii să considere că „motorul democraţiei şi al reformelor să fie voinţa liber exprimată a cetăţenilor”.

„Pe fond, atâta vreme cât, repet, există dubii asupra modificărilor făcute la Codul penal, aceste declaraţii sunt corecte şi sunt luate în seamă”, a mai precizat Antonescu.

VEZI ŞI Ambasada SUA: Amendamentele la Codul Penal, pas înapoi, semnal descurajator pentru investitori

Ambasada Olandei: Urmărim cu îngrijorare ultimele modificări din Codul Penal