Antonescu: Primul tur al prezidenţialelor e potrivit pentru referendumul de revizuire a Constituţiei

Primul tur al alegerilor prezidenţiale ar fi o dată potrivită pentru organizarea referendumului de revizuire a Constituţiei, în contextul deciziei pronunţate de Curtea Constituţională, a declarat, vineri, preşedintele PNL Crin Antonescu, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
30 aug. 2013, 14:31
Antonescu: Primul tur al prezidenţialelor e potrivit pentru referendumul de revizuire a Constituţiei

Antonescu a fost întrebat în ce măsură consideră potrivită cuplarea alegerilor prezidenţiale de anul viitor, la primul tur, cu referendumul de revizuire a Constituţiei.

„Avem de luat o decizie tactică. Din punctul nostru un referendum în condiţiile deciziei Curţii Constituţionale, pe care nu o mai discut, dar care nu a stat şi nu stă în putinţa noastră să o schimbăm, un referendum este binevenit atunci când avem şansa ca într-adevăr cetăţenii români să se poată pronunţa, votul lor să conteze, şi atunci probabil o amânare pe anul viitor. Sigur că în privinţa asta vom lua o decizie definitivă după consultarea şi decizia împreună cu partenerii noştri (…) Primul tur al prezidenţialelor ar fi o dată potrivită”, a răspuns Antonescu.