Antonescu: Sunt de acord ca Becali să vină la USL, are o serie de calităţi. Am vorbit şi cu Ponta

Crin Antonescu spune că îşi doreşte ca Gigi Becali să candideze pe listele USL la alegerile parlamentare, precizând că decizia cu privire la candidatura preşedintelui PNG din partea liberalilor va fi luată luni. Liderul PNL a declarat, vineri seara, la Antena3, că s-a consultat şi cu premierul Victor Ponta în privinţa acordului pe care îl va semna cu Gigi Becali. 

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 16:34
Antonescu: Sunt de acord ca Becali să vină la USL, are o serie de calităţi. Am vorbit şi cu Ponta

„Se poate încheia un acord prin care Partidul Noua Generaţie să dea voturile sale candidaţilor USL iar Gigi Becali să candideze pe listele USL, fie o candidatură sub PNL fie sub PSD. Obţiunea sa este către PNL. I-am spus că lucrurile se pot rezolva şi rămâne ca luni să luăm o decizie oficială”, a declarat, Crin Antonescu, adăugând că patronul Stelei ar putea candida în Bucureşti: „Sectorul 6 e una dintre variante dacă va candida din partea PNL. Important e dacă suntem de acord la nivelul PNL şi USL. Eu personal sunt de acord. Am discutat cu Gigi Becali ca ipoteză şi cu Victor Ponta, dar o formulă oficială va fi adoptată după consultarea forurilor PNL şi USL”.

Conform liderului liberal, cel mai probabil acordul dintre PNG şi PNL va fi unul de colaborare.

„Nu se pune problema unei intrări a PNG în USL, a unei fuziuni dar dacă vrea să candideze trebuie ca formal să se înscrie în PNL. Eu am spus că se poate face acest lucru. Aştept luni pe la prânz o decizie oficială a partidului”, a precizat Crin Antonescu, catalogându-l pe Becali drept o persoană cu calităţi şi lucruri discutabile:„E un cetăţean al României cu o serie de calităţi şi o serie de lucruri discutabnile. Nu văd ce ar putea să împiedice înscrierea sa în PNL ca membru. Sunt nişte oameni, sunt nişte voturi, aduse de PNG şi nu văd un motiv pentru a nu lua în calcul acest lucru”.

Gigi Becali a declarat joi seara, la România TV, că va candida sub sigla USL la alegerile parlamentare din decembrie, într-un colegiu din sectorul 6, iar săptămâna viitoare va fi semnat un protocol de coaborare între USL şi PNG.

„M-a sunat acum o oră dl. Crin Antonescu şi mi-a spus că nu va fi vorba de o fuziune. S-a consultat cu dl. Ponta şi au ajuns la concluzia să semnăm un protocol de susţinere a USL, adică PNG susţine USL. Eu voi fi susţinut de USL într-un colegiu din sectorul 6”, a spus Becali.