Antonescu: Suspendarea lui Băsescu nu este destinată Parlamentului actual

Cererea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu este aproape gata. USL va prezenta documentul lunea viitoare, urmând să fie dezbătut de grupurile parlamentare ale Uniunii. Rechizitoriul nu va ajunge însă pe masa Parlamentului actual. Acesta va fi supus dezbaterii publice.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 12:35
Antonescu: Suspendarea lui Băsescu nu este destinată Parlamentului actual

Cererea USL de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu este aproape gata, urmând a fi prezentată lunea viitoare şi dezbătută în grupurile parlamentare ale Uniunii, a declarat, luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

„În ceea ce priveşte acest document, el este aproape finalizat. Va fi prezentat lunea viitoare, va fi dezbătut în grupurile parlamentare, apoi supus, în forme pe care le vom anunţa, unei ample dezbateri publice”, a spus Antonescu, citat de Mediafax.

El a subliniat că demersul de suspendare este destinat unei ample dezbateri publice, pentru care USL doreşte să obţină o susţinere publică masivă.

„Este, cum am spus de la început şi nu au înţeles toţi cei care au ascultat, un demers care nu e destinat în acest moment Parlamentului actual, ci este un demers destinat unei ample dezbateri publice, pentru care dorim susţinere publică masivă. Nu priveşte doar jocul dintre partide, doar jocul din interiorul Parlamentului, un Parlament oricum care şi-a pierdut legitimitatea din motive binecunoscute, e o temă a întregii societăţi”, a precizat Antonescu.

Întrebat dacă USL va strânge semnături pentru suspendarea şefului statului, Crin Antonescu a precizat că se va face şi acest lucru când se va considera că este necesar. „În momentul în care vom considera că trebuie să strângem şi semnături, ceea ce înseamnă deja altceva, o vom face”, a spus liderul PNL.