Antonescu: Un curent majoritar din PNL optează pentru FUZIUNE. Va fi LOVITURA DE GRAŢIE pentru Traian Băsescu

Crin Antonescu a declarat, luni, că fuziunea PNL-PDL pentru crearea unei construcţii politice de dreapta rămâne o soluţie agreată de un curent majoritar în rândul liberalilor. Antonescu i-a dat şi replica lui Victor Ponta, spunând că acest scenariu nu numai că nu e coordonat de Traian Băsescu, dar îi "dă lovitura de graţie" preşedintelui.

RomaniaTV.net
02 iun. 2014, 08:46
Antonescu: Un curent majoritar din PNL optează pentru FUZIUNE. Va fi LOVITURA DE GRAŢIE pentru Traian Băsescu

„Este un curent majoritar în partid. Obiectivul final al acestui parteneriat politic ar trebui să fie fuziunea într-un mare partid de dreapta„, a susţinut Antonescu, luni, într-o intervenţie la un post TV.

El a exclus din nou ideea ca PNL să-şi schimbe numele în urma fuziunii, Antonescu reiterând şi faptul că viitorul parteneriat politic care include şi PDL nu are legătură cu Traian Băsescu.

Traian Băsescu a anticipat retragerea lui Antonescu din cursa prezidenţială. Ce declara în urmă cu o săptămână

‘Nimeni nu pune problema ca, în eventualitatea realizării fuziunii, partidul să poarte alt nume, deşi n-am început discuţiile cu partenerii în felul acesta. La orice citire atentă a situaţiei politice, acest parteneriat politic nu numai că nu e coordonat de Traian Băsescu, dar cred că îi dă lovitura de graţie preşedintelui Traian Băsescu. E făcut în afara influenţei sale politice. Rămâne liderul şi inspiratorul unui partid de 6%, PMP, pe care nimeni nu doreşte să-l primească la o decizie politică’, a spus Antonescu.

El a arătat că, după demisia din conducerea PNL, ca membru şi senator, va contribui la victoria unei drepte solide împotriva PSD, formaţiunea pe care o acuză că vrea să ‘pună mâna’ pe Justiţie şi pe serviciile speciale.

(Preşedinţia – n.r.) nu e o bătălie uşoară. Dacă nu aş avea optimism, nu aş vorbi despre acest obiectiv şi nu aş lucra pentru el, numai că există foarte multe obstacole de trecut şi există foarte mulţi oameni care, involuntar, îi fac în continuare mari servicii domnului Ponta, considerând sau afirmând cu tărie că sunt oameni de dreapta. Principalul impediment ar fi incapacitatea unora – oameni politici, comentatori, factori de influenţă în societate – de a înţelege că există un obiectiv mai înalt’, a adăugat Antonescu.

Victor Ponta: Antonescu a fost INTOXICAT şi MANIPULAT. N-aş paria că Iohannis rămâne candidatul PNL