Antonescu, un NOU ATAC: În PNL nu este loc pentru mine şi pentru Chiliman în acelaşi timp

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu este loc în partid pentru el şi pentru Andrei Chiliman în acelaşi timp, iar Congresul trebuie să decidă între el şi primarul Sectorului 1, având în vedere acuzaţiile aduse de acesta la adresa conducerii formaţiunii.

14 ian. 2013, 11:53
Antonescu, un NOU ATAC: În PNL nu este loc pentru mine şi pentru Chiliman în acelaşi timp

Excluderea domnului Chiliman nu a mai fost cerută de nimeni, pentru că domnul Chiliman trebuie să-şi apere punctele de vedere, puncte de vedere din punctul meu de vedere absolut inacceptabile, care lovesc într-un mod cu totul nemeritat imaginea PNL. Trebuie să şi le apere dacă are cum şi cu ce într-un congres. De asemenea, toţi cei care sunt invocaţi de domnul Chiliman, care tac, care gândesc precum dnul Chiliman, sunt invitaţi la cea mai democratică dezbatere cu putinţă”, a spus Antonescu.

El a precizat, după şedinţa liderilor PNL, că nu se poate ca el şi Chiliman să rămână în acelaşi partid.

Nu se poate însă, asta-i clar, după ce vom avea un congres clarificator în multe privinţe, să rămânem în acelaşi partid şi eu şi dnul Chiliman, pentru că din două una: fie congresul hotărăşte că toată conducerea PNL, în frunte cu mine, a transformat un partid pro-occidental de 20 de ani într-un partid exsovietic şamd, şi atunci fie plec, fie domnul Chiliman este un om care loveşte în mod trădător în acest partid, şi atunci nu mai are domnia sa ce căuta„, a spus Antonescu.

În ceea ce priveşte propunerile de excludere a lui Cătălin Cherecheş şi a lui Octavian Bot, Antonescu a precizat că propunerile au fost formulate în cadrul şedinţei de luni a conducerii PNL şi că urmează să fie discutate şi supuse votului.

Pe de altă parte, Antonescu a spus că propunerea sa este ca Delegaţiei Permanente a partidului, ce ar putea avea loc peste o săptămână, să îi fie propusă organizarea congresului extraordinar al formaţiunii în 23-24 februarie.

Antonescu a spus că doreşte ca acest congres să fie „clarificator” din multe puncte de vedere.

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, luni, după şedinţa Consiliului Naţional Executiv al partidului, că s-a decis convocarea Delegaţiei Permanente a PNL în 21 ianuarie, în vederea stabilirii congresului extraordinar care ar urma să se desfăşoare la finalul lunii februarie.