Crin Antonescu: Victor Ponta este un om politic mai puternic decât Călin Popescu Tăriceanu VIDEO

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, joi, că din punctul său de vedere Victor Ponta este un om politic mai puternic decât Călin Popescu Tăriceanu, asta după ce premierul a spus cu o zi în urmă că îl vede pe fostul preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu drept un candidat puternic la Preşedinţie.

27 feb. 2014, 10:13
Crin Antonescu: Victor Ponta este un om politic mai puternic decât Călin Popescu Tăriceanu VIDEO

După părerea mea, Victor Ponta ar fi mai puternic, dar este o simplă părere. Îmi pare că este un om politic mai puternic şi cu mai multe resurse decât domnul Tăriceanu„, a spus Crin Antonescu.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care a demisionat miercuri din PNL, a declarat că va înfiinţa un nou partid, denumit Partidul Reformator Liberal. Preşedintele PNL le-a mărturisit jurnaliştilor că nu ştia de intenţia lui Tăriceanu de a crea o nouă formaţiune politică, adăugând că: „acest partid al lui Tăriceanu ar putea fi ceea ce este partidul conservator pe lângă PNL. Este o situaţie jenantă, jalnică, iar acest aşa-zis partid nu va avea nici un rol„.

CITEŞTE ŞI: Cu ce oameni pleacă Călin Popescu Tăriceanu din PNL

Antonescu a mai spus că atâta vreme cât nu se pune în mod oficial problema funcţiei de preşedinte al Senatului, nu îşi va prezenta demisia, considerând că nu a încălcat atribuţiile celei de-a doua funcţii în stat şi nici Regulamentul Senatului.

Antonescu a precizat însă că nu se ‘cramponează’ de această funcţie, adăugând că nu va reacţiona, dacă se va dori înlăturarea sa de la conducerea Camerei superioare a Parlamentului, aşa cum a făcut-o social-democratul Mircea Geoană.

„Eu nu am niciun motiv să demisionez şi nu am niciun motiv să mă cramponez, să fac pe aici nişte spectacole de genul celor ale domnului Geoană. În momentul în care o formaţiune, un grup parlamentar, cineva va pune oficial această problemă, voi comunica atunci decizia mea. Deci nu mă cramponez, dar nu am niciun motiv să demisionez, pentru că nu am încălcat cu nimic nici condiţia de preşedinte al Senatului, nici regulamentul, nici altceva”, a afirmat Antonescu, la Palatul Parlamentului.

El şi-a arătat surprinderea cu privire la vehicularea numelui fostului său coleg de partid Călin Popescu-Tăriceanu drept candidat pentru şefia Senatului.

„Şi la această funcţie (este susţinut Călin Popescu Tăriceanu – n.r.)?”, a spus liberalul. 

VEZI ŞI: Ponta: Aş lua în calcul să primesc partidul lui Tăriceanu la guvernare

Antonescu a fost întrebat de jurnalişti dacă se aşteaptă ca Radu Stroe şi Daniel Chiţoiu să părăsească partidul.

„În ce-l priveşte pe domnul Chiţoiu, nu văd niciun element în această privinţă. În ce-l priveşte pe domnul Stroe, faptul că a fost între cei şase care au votat, faptul că ei au avut altă părere nu înseamnă deloc intenţia de a părăsi partidul. Sigur că după isprăvile domnului Tăriceanu nu mai pot spune despre nimeni ‘imposibil’, dar eu, personal, nu am niciun motiv să cred că domnul Stroe doreşte să părăsească partidul după 24 de ani”, a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului.