Cu ce oameni pleacă Călin Popescu Tăriceanu din PNL

PNL, pe punctul de a fi rupt de Călin Popescu Tăriceanu. Fostul premier a demisionat din partid şi anunţă înfiinţarea unei noi formaţiuni: Partidului Reformator Liberal, potrivit România TV. Vrea să ia cu el zeci de parlamentari şi şefi de organizaţii şi să meargă alături de PSD în alegeri. Mai mult, se vede şi candidat la prezidenţiale.

27 feb. 2014, 07:34
Cu ce oameni pleacă Călin Popescu Tăriceanu din PNL

Planul lui Călin Popescu Tăriceanu a fost pus în aplicare la scurt timp după ce acesta a avut o întrevedere cu premierul Victor Ponta, pentru a găsi o modalitate prin care USL să continue. este vorba despre înfiinţarea unui nou partid politic, Partidul Reformator Liberal, un partid în care s-ar regăsi mai mulţi liberali nemultumiţi de PNL şi de modul în care Crin Antonescu conduce formaţiunea.

Mai mult, Partidul Reformator Liberal ar putea fi reprezentat la nivel guvernamental. Zeci de parlamentari ar urma să îl însoţească pe Călin Popescu Tăriceanu, dar şi liberi importanti ai PNL, precum Daniel Chiţoiu, fost ministru al Finanţelor, sau Andrei Gerea, fost ministru al Economiei, oameni care în ultima vreme au avut mai multe conflicte cu Crin Antonescu.

Călin Popescu Tăriceanu se arată dispus să fie candidatul USD la prezidenţiale, o variantă pe care a comentat-o şi Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI: Tăriceanu: Mă interesează să fiu candidatul USD la prezindenţiale. Voi înfiinţa un nou partid liberal