Antonescu: Vom discuta bilanţul Comisiei Europene, să vedem ce a făcut cu Europa în ultimii ani

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că va trebui discutat "bilanţul" Comisiei Europene, pentru a se vedea ce a făcut aceasta cu UE în ultimii ani, apreciind că funcţionari ai acestui organism "jonglează" de ani de zile cu imaginea României.

RomaniaTV.net
05 feb. 2013, 20:45
Antonescu: Vom discuta bilanţul Comisiei Europene, să vedem ce a făcut cu Europa în ultimii ani

Crin Antonescu este de părere că asupra Comisiei Europene şi a modului în care aceasta a gestionat destinul Europei în ultimii ani planează multe semne de întrebare, cu toate că este un organism cu mulţi comisari de  calitate.

„Vom discuta şi bilanţul Comisiei, să vedem ce a făcut această Comisie cu Europa în ultimii ani”, a spus Antonescu, la Antena 3.

„Nu se poate ca funcţionari ai Comisiei Europene, nici măcar comisari, să jongleze la nesfârşit cu imaginea unei ţări”, a completat preşedintele Senatului.

Liderul liberal a precizat că este inadmisibil ca în raportul Comisiei Europene să fie atacat un trust de presă care nu îi este pe plac, de ani de zile, lui Traian Băsescu. Despre şeful statului, Antonescu a spus că acesta nu a procedat corect când a solicitat o întrevedere cu premierul şi preşedintele Senatului şi când s-a arătat interesat ca raportul MCV să fie unul pozitiv: „Nu a fost corect, se prefăcea că vrea ca raportul să fie corect, dar vedeţi ce a făcut”.

De asemenea, Antonescu a spus că nu se poate ca în rapoartele CE să fie menţionate „la nesfârşit aceleaşi cazuri de corupţie”, fără a se preciza dacă a crescut sau nu corupţia din România de-a lungul celor trei ani în care preşedintele Băsescu şi PDL au deţinut toată puterea din ţară.