Antony ​Blinken, convins că planul lui Putin e distrugerea guvernului ucrainean: „Sunt convins că democraţia şi independenţa Ucrainei vor prevala”

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, spune că e convins că Vladimir Putin are în plan să răstoarne guvernul ucrainean.

25 feb. 2022, 08:55
Antony ​Blinken, convins că planul lui Putin e distrugerea guvernului ucrainean: „Sunt convins că democraţia şi independenţa Ucrainei vor prevala”

Antony Blinken a atras atenţia că Kievul este în mare pericol. „Să ia cu asalt capitala, să atace alte mari oraşe”, a spus şeful diplomaţiei americane.

„Vedem forţe care intră din nord, din est, din sud, iar asta face parte din planul pe care l-am prezentat lumii în ultimele săptămâni”, a adăugat el.

Totuşi, Blinken s-a declarat convins că Ucraina va avea câştig de cauză în faţa Rusiei.

„Indiferent dacă va fi pe termen scurt, mediu sau lung, sunt convins că democraţia şi independenţa Ucrainei vor prevala”, a mai spus el.

Şi Pentagonul a transmis printr-un oficial că evaluarea sa este că Rusia intenţionează să răstoarne guvernul de la Kiev ca parte a atacului asupra Ucrainei.

Ministrul de Externe din Ucraina, apel disperat la celelalte ţări: „Opriţi-l pe Putin, izolaţi Rusia, tăiaţi toate legăturile”

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a anunţat şi el vineri atacurile cumplite de rachete care au lovit Kievul în zori. Potrivit lui, sunt deja trei răniţi în capitala Ucrainei.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei a făcut apel la celelalte ţări să impună sancţiuni dure Rusiei şi lui Vladimir Putin şi să dea Rusia afară de peste tot.

„Stopați pe Putin. Izolați Rusia. Tăiați toate legăturile. Dați Rusia afară de peste tot”, a mai transmis el.

Kievul este vizat de noi tiruri de rachetă vineri. Două explozii puternice au răsunat în zorii zilei de vineri în centrul Kievului, la o zi după începutul invaziei ruse în Ucraina.

Potrivit presei locale, până la 2.000 de soldați ai forțelor speciale ruse intenționează să pună mâna pe aeroportul din Kiev cu ajutorul vehiculelor blindate și al trupelor aeriene. Soldații ar urma să fie aduși cu elicopterele prin Belarus.

Citeşte şi Planul lui Putin, denunţat de serviciile secrete ucrainene. Ce urmăreşte prin ocuparea Kievului