Antrenamentul care arde 1000 calorii în 20 de minute

Vrei să scapi de kilogramele în plus, într-un timp cât mai scurt? Iată cum poţi arde 1000 de calorii în doar 20 de minute.

11 aug. 2015, 14:14
Antrenamentul care arde 1000 calorii în 20 de minute

Acesta este protocolul de antrenament Tabata, responsabil pentru unele dintre cele mai bune rezultate. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de profesorul Izumi Tabata în anul 1996 pe un grup de patinatori de viteză, care s-au antrenat de 4 ori pe săptămână după sistemul său şi au obţinut rezultate echivalente cu grupul de control care s-a antrenat de 5 ori pe săptămână în condiţii normale. În ciuda rezultatelor decente, atleţii care au efectuat Tabata au crescut mult mai mult nivelul de rezistenţă faţă de grupul care s-a antrenat în condiţii normale, scrie doctorulzilei.ro.

Antrenamentul Tabata implică reprize de efort intense, urmate de pauze extrem de scurte, toată sesiunea încadrându-se în maxim 20 de minute.

Se începe prin alegerea a patru exerciţii de tip aerobic (sau exerciţii compuse cu ajutorul ganterelor dacă eşti în sala de fitness) şi se execută câte 8 serii din fiecare mişcare.

TABATA – rezultate rapide. Practic vei continua să consumi mai multe calorii în timpul zilei, prin simplul fapt că faci activităţile tale obişnuite. Efectul POC durează până la 12 ore după sesiunea de antrenament, deci pentru fiecare 20 de minute de efort, ai un beneficiu de 12 de ore.

TABATA – exerciţii recomandate. Să începem cu genuflexiunile clasice, flotările, abdomenele şi mersul fandat, prin prisma faptului că lucrăm toate grupele musculare principale şi creştem nivelul de testosteron în sânge.

Circuit 1
– Repetă de 8 ori:
– 20 de secunde genuflexiuni
– 10 secunde pauză
Circuit 2
– Repetă de 8 ori:
– 20 de secunde flotări
– 10 secunde pauză
Circuit 3
– Repetă de 8 ori:
– 20 de secunde abdomene
– 10 secunde pauză
Circuit 4
– Repetă de 8 ori:
– 20 de secunde fandări
– 10 secunde pauză

Încearcă la fiecare repriză să îţi depăşeşti numărul de repetări precedent. Între fiecare circuit este permisă o pauză de 60 de secunde în care poţi să te hidratezi.

Citeşte şi Exerciţii fizice pentru un abdomen plat şi sexy