Pedeapsă RIDICOLĂ pentru antrenorul din Vaslui care A BĂTUT UN SPORTIV

Neculai Beligan, un antrenor de lupte din Vaslui, a fost reclamat la Poliţie că a bătut un elev pe motiv că este indisciplinat, momentul fiind surprins pe camerele de supraveghere. Beligan a fost sancţionat, luni, de clubul la care activează cu 10 la sută din salariu întrucât "a pus în pericol integritatea corporală a sportivului".

RomaniaTV.net
05 mai 2014, 16:29
Pedeapsă RIDICOLĂ pentru antrenorul din Vaslui care A BĂTUT UN SPORTIV

Conducerea Clubului Sportiv „Viitorul” Vaslui a decis sancţionarea cu 10 la sută din salariu pe o lună a antrenorului de lupte Neculai Beligan după ce acesta a fost reclamat, inclusiv la Poliţie, că a lovit cu pumnii şi picioarele un elev de 18 ani, sportiv de performanţă, în timpul desfăşurării antrenamentelor.

Scene incredibile într-o sală de sport din Vaslui. Un ELEV a fost BĂTUT CU PUMNII şi PICIOARELE de ANTRENOR

Pe lângă nerespectarea atribuţiilor de serviciu stabilite în fişa postului, profesorul Beligan este acuzat că „nu a avut o atitudine decentă şi o abordare cu tact pedagogic” în relaţiile cu sportivul. Astfel, se arată în decizia de sancţionare, „antrenorul a pus în pericol integritatea corporală şi sănătatea sportivului cu care îşi desfăşura activitatea”, scrie ProSport.

În plus, lui Beligan i se impută că „nu a promovat spiritul de fair-play, nu a promovat şi respectat principiile nediscriminatorii şi nu a contribuit la înlăturarea oricărei forme de încălcare a demnităţii sportivilor de performanţă”.

Directorul Clubului Sportiv „Viitorul” Vaslui, Alioşa Axinte, susţine că la baza luării deciziei de sancţionare stau atât declaraţiile a opt elevi, colegi cu sportivul agresat, cât şi înregistrările video ale camerelor de supraveghere din sala de antrenamente.

În ceea ce priveşte ancheta Poliţiei, în care antrenorul Neculai Beligan era cercetat pentru loviri sau alte violenţe, aceasta a fost oprită, după ce elevul de 18 ani şi-a retras plângerea penală.