Antrenorul lui Dinamo Zagreb, demis după dezastrul cu Lyon din Ligă

Echipa croată Dinamo Zagreb l-a concediat pe antrenorul Krunoslav Jurcic la capătul unei campanii dezastruoase în actuala ediţie a Ligii Campionilor la fotbal, care a culminat cu eşecul usturător înregistrat pe teren propriu în faţa formaţiei franceze Olympique Lyon (1-7), miercuri seara, în ultima etapă a grupelor competiţiei.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 14:51
Antrenorul lui Dinamo Zagreb, demis după dezastrul cu Lyon din Ligă

În urma acestei înfrângeri, Dinamo Zagreb a ocupat ultima poziţie în clasamentul final al Grupei C, fără niciun punct acumulat în şase meciuri şi doar 3 goluri marcate, faţă de 22 primite.

„Conducerea clubului s-a reunit imediat după joc şi a decis renunţarea la serviciile lui Jurcic, după această eliminare jenantă din actuala ediţie a cupelor europene”, a declarat Zdravko Mamic, directorul executiv al lui Dinamo Zagreb, adăugând că eşecul în faţa francezilor „a fost greu de digerat”.

„Avem o echipă tânără şi neexperimentată, care nu a făcut faţă situaţiilor dificile, jucătorii fiind paralizaţi de adversar, în loc să riposteze”, spus antrenorul Jurcic după joc.

În urma succesului categoric din capitala Croaţiei, Olympique Lyon s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei, graţie golaverajului superior, în detrimentul olandezilor de la Ajax Amsterdam, învinşi pe teren propriu de Real Madrid (0-3).