Antrenorul Patrick Mouratoglou sare în apărarea Simonei Halep: „Te susțin 100% în această luptă. Până la capăt”

Patrick Mouratoglou sare în apărarea Simonei Halep. Antrenorul francez a transmis un mesaj prin care își arată susținerea față de sportiva româncă depistată pozitiv la un control antidoping.

22 oct. 2022, 17:59
Antrenorul Patrick Mouratoglou sare în apărarea Simonei Halep: „Te susțin 100% în această luptă. Până la capăt”

Antrenorul francez cu care Simona Halep lucrează din luna aprilie a acestui an, a sărit în apărarea elevei sale. Patrick Mouratoglou a postat sâmbătă, pe rețelele de socializare un mesaj de susținere pentru sportiva româncă care a fost testată pozitiv la US Open și suspendată provizoriu din tenis.

Citește și CUTREMUR! Simona Halep a fost prinsă dopată! E final de carieră! „O să lupt până la capăt! Nu mi-a trecut niciodată prin cap să trişez”

„Te susțin 100% în această luptă. Până la capăt”, a scris Patrick Mouratoglou, pe Instagram.

Mesajul acesta vine la o zi după ce Patrick Mouratoglou a devenit ținta criticilor fanilor Simonei Halep, care a declarat în mesajul său prin care și-a anunțat susținătorii că a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă, că se simte „complet confuză și trădată”.

Deși sportiva nu a menționat cine a trădat-o, susținătorii Simonei au ajuns la concluzia că este vorba chiar despre antrenorul Patrick Mouratoglu care nu a dorit să comenteze cele întâmplate.

„Pentru moment, no comment”, le-a spus Patrick Mouratoglu, jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor.

În urma scandalului de dopaj în care este implicată Simona Halep, foarte mulți sportivi atrag atenția asupra rolului pe care îl au antrenorii în astfel de situații.

„Jucători, indiferent de nivelul la care vă aflați, aveți grijă când vă schimbați echipa în totalitate și renunțați la oamenii de încredere și la cei care v-au fost colegi ani la rând. Este ușor să fii manipulat și controlat de oamenii care sunt buni la a manipula și controla”, a scris Pam Shirver pe Twitter, potrivit GSP.ro.

În aceste momente, Simona Halep este suspendată provizoriu, însă urmează o anchetă foarte lungă care va dura cel mai probabil câteva luni pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Dacă va fi găsită vinovată, sportiva româncă riscă o suspendare de până la patru ani. În astfel de situații, sportivii pot să obțină o reducere a pedepsei, dacă recunosc faptele de care sunt acuzați și acceptă sancțiunea impusă.

Însă Simona Halep nu renunță și a spus că va lupta până la capăt pentru ca adevărul să iasă la iveală.

”Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală”, a spus Simona Halep.

Citește și Gigi Becali aruncă bomba în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep: „Îi ia titlurile? Îi ia banii? Să fie sănătoşi cu substanţele lor”