CUTREMUR! Simona Halep a fost prinsă dopată! E final de carieră! „O să lupt până la capăt! Nu mi-a trecut niciodată prin cap să trişez”

Fostul număr 1 mondial WTA, Simona Halep, trece prin cel mai greu moment al carierei, fiind depistată pozitiv la un control antidoping, după cum chiar ea a anunţat pe paginile sale de socializare.

21 oct. 2022, 16:53
CUTREMUR! Simona Halep a fost prinsă dopată! E final de carieră! „O să lupt până la capăt! Nu mi-a trecut niciodată prin cap să trişez”

Simona Halep se află în prezent într-o pauză pe care şi-a luat-o de la tenis, după ce în ultima perioadă a trecut şi prin divorţul de Toni Iuruc, la mai puţin de un an de la căsătorie, a schimbat echipa managerială şi a suferit o operaţie de corecţie la nas.

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep pe contul său de Instagram.

Citeşte şi: Serena Williams nu exclude revenirea în competiţie: „Nu m-am retras”

Pe 15 septembrie, Simona Halep, locul 9 WTA, a anunţat că nu va mai juca în acest an, ea subliniind că va reveni pe teren în 2023, deoarece mai are multe obiective de îndeplinit. Halep a făcut acest anunţ într-o postare pe Instagram, iar ultimul turneu la care a evoluat a fost US Open, unde a pierdut în primul tur.

„Nu ştiu cât de lungă va fi perioada de recuperare, în acest moment nu mă gândesc la nimic altceva în afară de recuperare. Ceea ce este cert este că nu voi mai putea juca în acest an la niciun turneu. Sezonul 2022 este încheiat pentru mine. 2022, ai fost un an interesant, plin de evenimente. Ne vedem pe teren, 2023. Încă simt că mai am multe de dat pe terenul de tenis şi mai am obiective de îndepinit”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

Substanța pentru care Simona a testat pozitiv este Roxadustat.

Proba B a confirmat rezultatele date de Proba A, potrivit comunicatului International Tennis Integrity Agency, potrivit Treizecizero.ro.

Simona Halep a fost suspedată provizoriu de International Tennis Integrity Agency, pentru acest test pozitiv.

În curs de actualizare…

Citeşte şi: Miki Buzărnescu, dezvăluiri în premieră din cariera de jucătoare. „Mi s-a spus că sunt prea bătrână pentru asta. M-am simţit penibil”