Antrenorul Silviei, fetița ucisă de criminalul din Bascov, răpus de durere: „Iubea tenisul, însă, din păcate, i s-au tăiat aripile”

Crima din Bascov, județul Argeș, a șocat toată țara. Cinci persoane, printre care și o fetiță, au fost ucise cu sânge rece de o persoană din familie.

10 aug. 2022, 16:00
Antrenorul Silviei, fetița ucisă de criminalul din Bascov, răpus de durere: „Iubea tenisul, însă, din păcate, i s-au tăiat aripile”

Viorel Stan, în vârstă de 52 de ani, și-a ucis părinții și fratele, apoi s-a dus la locuința surorii sale și le-a omorât și pe aceasta și pe fiica ei, o copilă de doar cinci ani.

Silvia, fetița ucisă de criminal, era pasionată de tenis. Avea o viață înainte să se antreneze și să devină o mare speranță a sportului românesc, însă, din păcate, nu va mai avea această șansă. Tatăl copilei, singurul care a scăpat, este încă în stare de șoc, după ce și-a găsit soția și fiica moarte în casă. El e cel care i-a anunțat pe polițiști.

Ieri, în ziua tragediei, antrenorul o aștepta în sala de antrenament. Din păcate, copila nu a mai ajuns. Gabriel Săndulescu a povestit ulterior cum a primit vestea tristă.

”Este foarte greu de vorbit despre această nenorocire. Noi avem cu fiecare grupă de copii un grup de WhatsApp prin care comunicăm cu ei. Ieri, ca de obicei, am comunicat ora la care trebuia să avem antrenamentul, ora 19:00, iar primul care a confirmat a fost chiar tatăl ei, pentru Silvia, în jurul orei 14:00.

La ora 18:30, aflasem despre nenorocirea care se întâmplase în această comună, de moartea celor cinci persoane, de uciderea lor, însă nu făceam nicio legătură cu noi. În schimb, la ora 19:00, când o așteptam pe Silvia, unul dintre părinți m-a tras într-o parte și mi-a spus vestea tristă”, povestește antrenorul cu lacrimi în ochi.

Făcea tenis de patru luni, chiar săptămâna trecută tatăl ei insistase să lucrăm mai mult, pentru că fetița iubește tenisul, însă din păcate i s-au tăiat aripile.

Era un copil foarte, foarte cuminte. Un copil foarte docil și un copil care se vedea clar că are înclinație spre sport. Era prea devreme să vorbim despre o speranță, însă sută la sută era o fetiță care ar fi făcut tenis în continuare. Din păcate nu va mai fi în grupa noastră”, a spus bărbatul bărbatul, potrivit Antena 3.

Silvia mergea la antrenament însoțită de tatăl ei, a mai dezvăluit antrenorul.

”Venea în permanență însoțită de tatăl ei, care este cadru medical în retragere. Și-au dorit foarte mult acest copil și știu sigur că îl iubeau. Era unul dintre părinții care nu se desprindeau de teren la niciunul dintre antrenamentele la care ea era prezentă. Pe acest teren unde ar fi trebuit să fie prezentă și azi…”, a mai spus antrenorul.

Crima a avut loc în după-amiaza zilei de marți, după ce Viorel Stan a avut o criză. După ce și-a omorât părinții și fratele în timp ce dormeau, a traversat strada și a mers la locuința surorii lui, Gențiana R, asistentă la Spitalul Militar Argeș, și le-a ucis și pe ea și pe fetița ei de cinci ani. Și-a ucis familia într-un acces de furie, iar anchetatorii au mai dezvăluit și faptul că e luată în calul ipoteza ca victimele să fie fost și legate și torturate înainte de a fi ucise. Doar cumnatul presupusului criminal, fost doctor-colonel la Spitalul Militar, în prezent pensionar, a scăpat cu viață. Presupusul criminal este din Bascov și e cunoscut ca fiind un om cu afecțiuni psihice. El locuia cu părinții și cu fratele și e de profesie taximetrist.

Citește și Criminalul din Bascov a plănuit totul până la cel mai mic detaliu. Ce au găsit anchetatorii în rucsacul lui și la locul crimei

Citește și Detalii înfiorătoare despre crima din Bascov care a șocat o țară întreagă. Care ar fi fost, de fapt, motivul pentru care criminalul și-a ucis întreaga familie