Detalii înfiorătoare despre crima din Bascov care a șocat o țară întreagă. Care ar fi fost, de fapt, motivul pentru care criminalul și-a ucis întreaga familie

Apar detalii cumplite în cazul crimei de la Bascov, județul Argeș, în care cinci persoane au fost ucise. Criminalul și-a omorât părinții, fratele, sora și nepoata, o fetiță de doar cinci ani.

10 aug. 2022, 09:05
Detalii înfiorătoare despre crima din Bascov care a șocat o țară întreagă. Care ar fi fost, de fapt, motivul pentru care criminalul și-a ucis întreaga familie

Crima a avut loc în după-amiaza zilei de marți, după ce bărbatul a avut o criză. După ce și-a omorât părinții și fratele în timp ce dormeau, a traversat strada și a mers la locuința surorii lui, Gențiana R, asistentă la Spitalul Militar Argeș, și le-a ucis și pe ea și pe fetița ei de cinci ani. Și-a ucis familia într-un acces de furie, iar anchetatorii au mai dezvăluit și faptul că e luată în calul ipoteza ca victimele să fie fost și legate și torturate înainte de a fi ucise. Doar cumnatul presupusului criminal, fost doctor-colonel la Spitalul Militar, în prezent pensionar, a scăpat cu viață.

Viorel L, în vârstă de 52 de ani, este principalul suspect al crimei oribie. Bărbatul este din Bascov și e cunoscut ca fiind un om cu afecțiuni psihice. Potrivit Fanatik, locuia cu părinții și cu fratele și e de profesie taximetrist.

Dan Manu, medic șef legist al Serviciului Județean de Medicină Legală Argeș, a dezvăluit că bărbatul și-a ucis apropiații cu pietre. „S-a folosit ca modalitate de agresiune din partea autorului corpuri contondente, deci mai exact pietre de diferite dimensiuni, și obiecte tăietoare despicătoare”, a spus el. Alte surse spun că bărbatul a folosit un ciocan și un cuțit pentru a-i ucide pe membrii familiei.

Citeşte şi: Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru, despre criminalul cu ciocan care și-a ucis toată familia: „Ne uităm la o crimă în masă, e un număr mare de victime, rareori făptașul este irațional”

„Era nervos pentru că era ținut ca prostul în casă, era luat drept prost de toată familia. Dimineață a avut un moment de furie și, cu un ciocan și mai multe pietre, i-a atacat pe rând pe toți din familie. Cele mai multe lovituri sunt în zona capului, în partea din spate, ceea ce sugerează faptul că și-a luat victimele prin surprindere. Nu știu ce a avut cu nepoata, dar dacă erau 7, 10 în casă, pe toți îi omora. Rămâne să vedem ce reiese în urma cercetării la fața locului pentru că nu poți pune bază foarte mult pe ce spune el. Trebuie adunate probe, văzut urmele de sânge, locul în care a fost găsită fiecare victimă. Se va reface toată scena crimei, iar suspectul va fi dus la o expertiză psihiatrică”, au declarat niște surse apropiate familiei ucise.

Oamenii legii au fost anunțați de această tragedie de tatăl fetiței ucise, singurul rămas în viață. „În ziua de 9 august a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 48 de ani, din comuna Bascov, ar fi găsit, când s-a întors la domiciliu, cinci membri ai familiei sale (soţia, copilul, cei doi socri şi un cumnat), decedaţi, înjunghiaţi. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov, poliţiştii de investigaţii criminale şi luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, care au constatat că cele sesizate se confirmă”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

Citeşte şi: Masacrul din Argeş, noi detalii înfiorătoare. Cele cinci persoane ar fi fost omorâte cu pietre. Dezvăluiri şocante făcute de medicul legist

După ce și-a ucis toată familia cu sânge rece, criminalul ar fi încercat să-și pună capăt zilelor. „Nu ne-am mai confruntat cu așa ceva”

După ce a comis fapta îngrozitoare, criminalul ar fi încercat să se sinucidă, însă acest lucru va fi confirmat sau nu ulterior de oamenii legii.

„Bărbatul a fost găsit într-o pădure din apropiere, din spatele casei. Nu a fost agresiv….nu a reușit sa explice prea bine. Prezenta rani superficiale, se pare ca încerca sa isi fac rău. Nu ştim dacă a vrut sau nu să se sinucidă. Nu va pot spune ce a fost in mintea lui. Nu este vorba de plagi prin înjunghiere, este vorba de un alt corp, sunt lucruri care se vor detalia pe parcurs. Locuia in aceeași curte cu victimele de mai multi ani. Este o persoana cunoscuta cu afectiuni psihice. Nici eu si nici colegii din Poliție nu ne-am mai confruntat in ultima perioada cu aşa ceva”, a declarat procurorul care se ocupă de crima din Argeş.

Autopsiile victimelor ucise, în urma cărora vom afla și mai multe detalii, urmează să fie făcute astăzi.