Criminalul din Bascov a plănuit totul până la cel mai mic detaliu. Ce au găsit anchetatorii în rucsacul lui și la locul crimei

Au apărut noi detalii despre crima înfiorătoare care a șocat o țară întreagă. Bărbatul din Bascov, județul Argeș, care și-a ucis întreaga familie, și-ar fi premeditat crimele.

10 aug. 2022, 15:21
Criminalul din Bascov a plănuit totul până la cel mai mic detaliu. Ce au găsit anchetatorii în rucsacul lui și la locul crimei

Presupusul criminal și-a ucis părinții și fratele, apoi s-a dus la locuința surorii sale și a omorât-o și pe ea. Bărbatul n-a avut milă și a ucis-o și pe nepoata lui de doar cinci ani.

Viorel Stan, în vârstă de 52 de ani, e principalul suspect al crimelor. La percheziția dintr-una din casele în care au avut loc crimele oamenii legii au găsit o foaie albă de hârtie pe care criminalul a scris ce avea de gând să facă.

„A fost găsită o hârtie, cu un scris care abia putea fi descifrat, neîngrijit. Nu prea e lizibil și coerent ce a scris, dar mesajul era clar, că îi va omorî pe totți din casă și apoi se va sinucide. Acum totul va fi analizat și se va stabili cu exactitate, în urma expertizei medico-legale, ce anume a declanșat furia suspectului”, au spus surse din anchetă.

Potrivit procurorului de caz, bărbatul era bolnav psihic și nu respecta tratamentul. El a mai spus că, la audieri, bărbatul a spus cum a planificat crimele. „A declarat cursiv, coerent, cu lux de amănunte, cu toate explicațiile necesare. Nu au fost întrebări la care să nu fi avut răspuns”, a afirmat procurorul de caz.

Printre motivele invocate de presupusul criminal se numără faptul că acesta nu se simțea destul de apreciat de familie.

Bărbatul nu a acţionat spontan, ci după „o planificare minuţioasă, cu măsuri de precauție, în așa fel încât să nu existe niciun impediment în ducerea la bun sfârșit a intenției”.

Probele de laborator vor ieşi în câteva zile şi abia atunci se va afla dacă a folosit vreo substanţă cu care şi-a omorât victimele.

Crima a avut loc în după-amiaza zilei de marți, după ce Viorel Stan a avut o criză. După ce și-a omorât părinții și fratele în timp ce dormeau, a traversat strada și a mers la locuința surorii lui, Gențiana R, asistentă la Spitalul Militar Argeș, și le-a ucis și pe ea și pe fetița ei de cinci ani. Și-a ucis familia într-un acces de furie, iar anchetatorii au mai dezvăluit și faptul că e luată în calul ipoteza ca victimele să fie fost și legate și torturate înainte de a fi ucise. Doar cumnatul presupusului criminal, fost doctor-colonel la Spitalul Militar, în prezent pensionar, a scăpat cu viață. Presupusul criminal este din Bascov și e cunoscut ca fiind un om cu afecțiuni psihice. El locuia cu părinții și cu fratele și e de profesie taximetrist.

Vecinul criminalului din Bascov: „Avea necaz pe aia mică pentru că i-a făcut cadou un lănţic şi nu îl purta”

Domnul Marinel, unul dintre vecinii care au ajutat la prinderea criminalului, a povestit în exclusivitate pentru Antena 3 faptele la care a fost martor:

„N-am auzit nimic decât câinii, erau alai acolo când el era plecat. În final ne-am dus cu domnii polițişti prin curte pe la dânsul. Se ascundea pe un dâmb, aici, în salcâmi. Zice că avea un sac cu haine de schimb, mâncare cu el… Avea un cuţit şi s-a opus când au pus mascaşii mâna pe el, dar l-au imobilizat imediat”.

Vecinul criminalului a mai mărturisit că acesta nu era violent, muncea, avea grijă de nepoata sa. „Cică ar fi avut necaz pe aia mică pentru că i-ar fi făcut cadou un lănţic şi nu îl purta”.

Criminalul și-ar fi plănuit și fuga. Ce au găsit anchetatorii în rucsacul lui

În rucsacul pe care îl avea asupra lui, bărbatul avea pregătite haine de schimb, dar și mâncare.

„N-am auzit nimic decât câinii, erau alai acolo când el era plecat. În final ne-am dus cu domnii polițiști prin curte pe la dânsul. Se ascundea pe un dâmb, aici, în salcâmi. Zice că avea un sac cu haine de schimb, mâncare cu el… Avea un cuțit și s-a opus când au pus mascații mâna pe el, dar l-au imobilizat imediat”, a povestit unul dintre vecini.

Citește și Detalii înfiorătoare despre crima din Bascov care a șocat o țară întreagă. Care ar fi fost, de fapt, motivul pentru care criminalul și-a ucis întreaga familie

Citește și Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru, despre criminalul cu ciocan care și-a ucis toată familia: „Ne uităm la o crimă în masă, e un număr mare de victime, rareori făptașul este irațional”