Antrenorul Stelei în finala Cupei Campionilor a murit la 98 de ani: „Steaua este echipa mea de suflet, clubul la care am cucerit cinci titluri consecutive”

Fostul antrenor de volei masculin Tănase Tănase, cu peste 2.400 de partide oficiale ca principal, dintre care 239 în competiţii europene, a decedat la vârsta de 98 de ani, a anunţat, miercuri, Steaua.

03 apr. 2024, 20:58
Antrenorul Stelei în finala Cupei Campionilor a murit la 98 de ani: „Steaua este echipa mea de suflet, clubul la care am cucerit cinci titluri consecutive”

„A murit legendarul Tănase Tănase! La 98 de ani, ne-a părăsit cel mai mare antrenor pe care l-a avut voleiul românesc. Tănase Tănase a stat pe banca tehnică în peste 2.400 de partide oficiale în calitate de antrenor principal, dintre care 205 au fost meciuri interţări şi 239 de întâlniri din competiţii europene! Nea Tică, aşa cum era cunoscut în lumea voleiului, a condus Steaua Bucureşti la cinci titluri de campioană naţională între 1967 şi 1971. Tot cu Steaua a jucat finala Cupei Campionilor Europeni (1969) şi alte două semifinale în cea mai importantă competiţie intercluburi”, au anunţat reprezentanţii clubului Steaua pe pagina oficială de Facebook.

În 2022, la finala Cupei României, de la Braşov, Tănase a primit din partea echipei Steaua tricoul oficial înaintea partidei cu Arcada Galaţi.

Citeşte şi: Dănuţ Lupu a ieşit din închisoare: „Sunt cel mai fericit om, de abia aștept să ajung acasă, să-mi îmbrățișez familia”

„Steaua e echipa mea de suflet, clubul la care am cucerit cinci titluri consecutive de campion. Îmi aduc aminte, în 1967, când am obţinut primul titlu de campion din istoria stelistă! Acea aniversare chiar a fost una de neuitat, pentru că în acel an toate secţiile de jocuri sportive, volei, baschet, handbal, fotbal, au cucerit titlurile de campioane!”, declara atunci fostul antrenor.

Născut la 28 mai 1925, Tănase şi-a început cariera de antrenor la Tractorul Braşov în 1951 şi a cunoscut consacrarea la Steaua, unde a cucerit de 5 ori titlul naţional.

Citeşte şi: Simona Halep a primit un nou wild card la fostul turneu al lui Ion Ţiriac. Când va intra în concurs şi cu ce nume grele se va duela